Mainos

Vuosittain noin yksi ihminen kuolee ratsastusonnettomuudessa

Ratsastusturmat eivät ole Suomessa yleisiä. MTV Uutiset kokosi yhteen viime vuosina tapahtuneita ratsastusonnettomuuksia.

Laukaan maneesiturma – 2013

Yksi vakavimmista ratsastukseen liittyvistä onnettomuuksista tapahtui 13. helmikuuta 2013 Laukaalla, kun ratsastuskoulun maneesirakennus romahti. Turmassa kuoli 10-vuotias tyttö ja neljä henkilöä vammautui.

Onnettomuudessa loukkaantui vakavasti 12-vuotias tyttö sekä ratsastuksenopettaja, kaksi 10-12-vuotiasta tyttöä loukkaantui lievemmin. Lisäksi kaksi hevosta sai romahduksessa surmansa. Viranomaiset olivat tehneet maneesissa tarkastuksen edellisenä vuonna, mutta eivät havainneet tuolloin puutteita.

Onnettomuustutkintakeskus ilmoitti, että niin sanotussa Isola-maneesissa oli romahdusvaara. Onnettomuustutkintakeskus löysikin vakavia epäkohtia ja virheitä sekä maneesin suunnittelussa, konepajatoteutuksessa että rakentamisprosessissa.

Pirkkalan ratsastusturma – 2012

23-vuotias nainen putosi vauhkoontuneen hevosen selästä tielle ja sai vakavia päävammoja.

Nainen kuoli vammoihinsa sairaalassa. Hän oli kokenut ratsastaja ja ratsasti tutulla hevosella.

Ennen onnettomuutta yksi autoilija oli ohittanut hevosen ja lisäksi hevosen käännöspaikan lähistöllä sahattiin moottorisahalla puita.

Esteratsastusturma – 2013

16-vuotias tyttö kuoli ratsastuskoulun kilpailuharjoituksessa, kun tyttö jäi ponin alle. Turma tapahtui, kun poni oli hyppäämässä 80-senttistä estettä ja esteen puomi jäi ponin jalkojen väliin. 

Lempäälän ratsastusturma – 2014

24-vuotias nainen kuoli Lempäälän kuljussa sijaitsevan tallin radalla pudottuaan hevosen selästä. Poliisin mukaan onnettomuus oli tapahtunut, kun hevonen oli ilmeisesti säikähtänyt jotain.

Kauhajoen ratsastusturma – 2015

13-vuotias tyttö kuoli pudottuaan hevosen selästä Kauhajoella. Turma tapahtui, kun tyttö oli ratsastamassa paikallisella maneesilla. Poliisin mukaan hevonen lähti yllättäen laukkaamaan ja tyttö putosi hevosen selästä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.