Mainos

Vuorotteluvapaan sijaisuuksilla kikkailu yhä yleisempää

Joka kolmas vuorotteluvapaan sijainen on ollut työttömänä vain muutaman päivän. Hyvin lyhyellä työttömyysjaksolla kikkailu on yhä yleisempää vuorotteluvapaan sijaisuuksien täyttämisessä.

Alun perin vuorotteluvapaajärjestelmällä oli tarkoitus työllistää sekä nuoria aikuisia että pitkäaikaistyöttömiä. Tavoitteet ovat toteutuneet vain osittain, sanoo hallitusneuvos Raila Kangasperko työministeriöstä:

-Keskimäärin työttömys on kestänyt seitsemän viikkoa, mutta reilu kolmannes on niitä, joilla työttömyys on kestänyt alle viikon ja sitten toisaalta pitkäaikaistyöttömiä on työllistety vain muutama prosentti, summaa Kangasperko.

Työvoimatoimistoissa halutaan muuttaa nykyistä järjestelmää. Helsingin Kluuvin työvoimatoimiston apulaisjohtajan Tom Ålgrenin mielestä vuorotteluvapaan sijaisuuksien täyttöä tulisi valvoa nykyistä paremmin asettamalla hakijalle minimityöttömyysaika. miä, eikä vaan kierrätettäisi samoja.

Työelämän uuvuttamille kehitettyä vuorotteluvapaata on käyttänyt tähän mennessä lähes 65 000 ihmistä. Suurin osa heistä on naisia, jotka työskentelevät sairaanhoitajina, opettajina tai sosiaalipuolen virkailijoina.

Laki vuorotteluvapaasta on ollut voimassa kohta seitsemän vuotta. Uudistettu laki vuorotteluvapaasta tulee voimaan vuoden vaihteessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.