Mainos

Vuodenvaihteen Texmex-piirakka

Maistuva piirakka vuodenvaihteen illanistujaisiin syntyy käyttämällä loput kinkut, savukalat tai kalkkunat piirakkaan ja maustamalla piirakka hyvin.

Piirakkapohjan voit leipoa itse tai käyttää valmista Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa

1 piirakkavuoallinen (halkaisija n. 30 cm)
4 dl Myllyn Paras Erikoisvehnä- tai Hiivaleipäjauhoja (tumma vehnäjauho)
½ tl leivinjauhetta
125 g margariinia tai voita
1 muna
1 dlkevytkermaa tms.

tai
1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Leivitykseen:voita tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja

Texmex-täyte:
1 rkl margariinia tai öljyä
n.500 g kinkkua, kalkkunaa, savukalaa
100 g pakastesipulikuutioita tai 1 sipuli
3 -4 valkosipulinkynttä
2 rkl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 dl (mietoa) taco- tai salsakastiketta
2 dl vettä
1 liemikuutio tai 1 rkl fondia
1 tl pippuriseosta tai mustapippuria
½ tl chilijauhetta tai pala chilipaprikaa
1 tl basilikaa
250 g wokkivihanneksia
2 munaa

Päälle:
1 dl juustoraastetta (Emmental)

Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Tai käytä valmista pakastetaikinaa: sulata se ja muotoile piirakkavuokasi pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte paistamalla hienonnetut sipulit, lisää liha-, kalkkuna- tai kalasuikaleet ja paista seosta hetki. Ripottele päälle jauhoja ja sekoita ne lihan tms. sekaan. Lisää tacokastike ja vesi sekä mausteet ja vihannekset. Anna täytteen saostua ja kypsyä n. 5 min. Ota seos pois liedeltä ja sekoita siihen munat. Levitä täyte piirakkapohjalle, ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 40-45 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat