Tee kunnon annos salaattia uudenvuoden herkkupöytään tai muihin illanistujaisiin.
Pasta tuo ruokaisuutta, varsinkin tässä tumma kuitupitoinen pasta ja lisäksi myös makua, koska pasta itsessään on maustettu tomaatilla ja chilillä
Kun kastikkeen laittaa etukäteen salaatin joukkoon, se maustaa mukavasti salaattia
Kokeile myös: Vuodenvaihteen texmex-piirakka
4 dl Myllyn Paras Tomaatti-Chilipastaa
200 g savupalvikinkkua
½ kurkku
200 g pakastemaissia
100 g purjosipulia (½ pieni)
100 g raejuustoa
1 omena
1 punainen paprika
Kastike:
1 dl rypsi- tai camelinaöljyä
½ dl viinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl viherpippuria
½-1 tl yrttisuolaa
Keitä pasta ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Kuutioi tai suikaloi ainekset ja sekoita ne kulhossa pastan kanssa.
Valmista salaatinkastike ja tarkista sen maku mieleiseksi. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa mielellään vähintään tunnin.
VINKKI: Saat vaihtelua lisäämällä nuorille ja lapsille kinkun sijaan/lisäksi nakkeja tai lihapullia pilkottuna.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy