Vuoden 2003 ravintoloitsija on Hans Välimäki

The International Food & Beverage Forum, joka on perustettu vuonna 1993 on valinnut vuoden 2003 Vuoden ravintoloitsijaksi Hans-Henrik Välimäen, ravintola Chez Dominiquesta. Food & Beverage Forum tekee valinnan yhteistyössä Johnson & Wales Yliopiston kanssa ja finalistit etsitään yhdessä ChaÎne des Rôtisseurs-järjestön kanssa. Hans Välimäki on ensimmäinen skandinaavi, joka on tittelin saanut.

Food & Beverage Forum valitsi Vuoden ravintoloitsijan nyt kahdeksannen kerran. Aiempia palkittuja ovat mm. Alain Ducasse ja Francois Delahaye Ranskasta sekä Otto Weibel Singaporesta Raffles-hotellista. Valintakriteereinä arvonimen myöntämisessä ovat mm. ravintoloitsijan arvostus ja luotettavuus ammatissaan ja että hän on hankkinut itselleen monipuolista koulutusta ja tietoa ravintola- ja keittiöalalta. Vaatimuksena on myös, että Vuoden ravintoloitsija on lisännyt omalla toiminnallaan nuorten kiinnostusta alaan, hän on tukenut, kouluttanut ja ohjannut nuoria ammatissaan, ollut "kädestä pitäen" opastaja nuorille alan opiskelijoille ja hyvä esikuva nuorille ammattilaisille.

Hans Välimäki matkustaa 2.-5. huhtikuuta USA:han, Providence Rhode Islandiin noutamaan Villeroy & Bochin lahjoittamaa palkintoa. Sen lisäksi hänen nimeään kantavat stipendit, 5 000 US dollaria jaetaan tilaisuudessa Johnson & Wales Universityn kahdelle opiskelijalle. Hans esitelmöi foorumissa ja paneelikeskustelussa. Hänen valitsemansa ja valmistamansa ruokalaji esitellään ja nautitaan 3. päivänä huhtikuuta 2003 palkintojenjako-illallisilla. Rhode Islandilla hänellä on samalla mahdollisuus tavata paikalle ympäri maailmaa saapuneita alansa huippuja, mm. kuuluisa ja mainetta niittänyt Lea Linster Luxemburgista osallistuu tilaisuuteen.

Onnea Hansille!

Hans Välimäki esiintyy seuraavan kerran MTV3-kanavalla Kokkisodassa13.2 klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja