Mainos

VR: Visa Electron aiheuttaa ongelmia junassa vain harvoin

VR:n mukaan matkustajien poistaminen junasta Visa Electron -ongelmien takia on melko harvinaista. Iltalehti kertoi tänään matkustajista, joita on pyydetty poistumaan junasta, kun he ovat yrittäneet maksaa matkalippunsa Visa Electron -kortilla.

Kortti ei ole koskaan toiminut junassa maksuvälineenä ja se on divisioonajohtaja Antti Jaatisen mukaan yleensä hyvin tiedossa.

- Nämä ovat tietysti valitettavia tapauksia, mutta ei ruokakaupastakaan saa ruokaa, jos maksuväline ei kelpaa, Jaatinen vertaa.

Ennen junasta poistamista asiakkaan kanssa yritetään Jaatisen mukaan neuvotella keinoista, jolla matkan voisi maksaa.

- Harkinnan mukaan asiakkaalle saatetaan tarjota mahdollisuutta maksaa matka maksusitoumuksella. Konduktööri voi tehdä tämän päätöksen silloin, kun kyseessä on viimeinen junayhteys, keli on hankala tai silloin, kun matkustaja on hyvin nuori. Usein käy kuitenkin niin, ettei asiakas maksa laskuaan, hän sanoo.

Ongelmia kortin kanssa sattuu silloin tällöin myös ravintolavaunussa, jos asiakkaat eivät ole varanneet käteistä rahaa tai muita kortteja maksua varten.

Kortti ei toimi tekniikan takia

Visa Electron ei kelpaa junissa teknisten syiden takia. Se poikkeaa pankki- ja luottokorteista siten, että korttia käytettäessä pankkiin otetaan yhteys reaaliajassa ja maksu veloitetaan tililtä saman tien.

- Siihen tarvittaisiin tosiaikainen tietoliikenneyhteys ja liikkuvassa junassa tällaista yhteyttä ei ole mahdollista saada. Kun teleoperaattorit pystyvät tarjoamaan kattavampia ja tehokkaampia verkkoyhteyksiä, Visa Electron -järjestelmä otetaan käyttöön mielihyvin, Jaatinen vakuuttaa.

Jaatisen mukaan monet junamatkustajat kuitenkin arvelevat, ettei kortti kelpaa junissa VR:n politiikan takia.

- Jonkin verran keskustelupalstoilla kritisoidaan VR:ää siitä, ettei järjestelmää ole älytty ottaa käyttöön. Tuntuu, että enemmistö suomalaisista ei tiedä syitä toimimattomuuden takana, Jaatinen harmittelee.

Jaatisen mukaan paras tapa välttyä korttiongelmilta on ostaa lippu etukäteen. Asemien lipunmyyntipisteissä ja automaateissa Visa Electron -kortti kelpaa.

- Jos asema ei ole auki, kätevä tapa hankkia lippu on varata se puhelinpalvelustamme ja noutaa R-kioskilta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.