VR:n ja HSL:n löytötavaroista vastaava yritys toimintakiellossa – mitä tapahtuu kadonneille tavaroille?

VR:n ja HSL:n löytötavaroista vastaavan Suomen Löytötavarapalvelu Oy:n Helsingin toimipisteet ovat toimintakiellossa kuukauden ajan alkaen 12. syyskuuta. VR:n ja HSL:n asiakkaat ovat voineet aiemmin tiedustella löytötavaroista Suomen Löytötavarapalvelusta, mutta miten käy nyt?

Helsingin löytötavaratoimistojen palvelukseen kuuluvat eivät saa 12. syyskuuta ja 11. lokakuuta välisenä aikana noutaa tai ottaa vastaan löytötavaroita.

Miten täytyy toimia, jos omaisuutta jää joukkoliikennevälineeseen?

VR:n viestintäpäällikkö Taina Kuitusen mukaan VR:llä saatiin vasta tieto Suomen Löytötavarapalvelu Oy:n toimintakiellosta, ja tällä hetkellä tilannetta käydään läpi. Yrityksessä ei ole siis vielä tietoa siitä, kuinka toimintakielto vaikuttaa VR:ään.

VR:n asiakkaat ovat voineet aiemin tiedustella juniin ja asemille unohtuneista löytötavaroista Suomen Löytötavarapalvelusta.

Tilanne on sama myös Helsingin seudun joukkoliikenteestä vastaavassa HSL:ssä. Yhtiön viestinnän asiantuntija Tuija Ruoho kertoo, että HSL:llä selvitetään, kuinka Suomen Löytötavarapalvelun toimintakielto vaikuttaa HSL:ään. Ruoho kertoo, että hän ei ole vielä tavoittanut kollegoita, jotka hoitavat tapaukseen liittyviä asioita.

– Saimme tiedon asiasta vasta tänään, Ruoho sanoo.

Ruoho kertoo HSL:n aikovan tiedottaa, kun toimintakiellon vaikutuksista tiedetään lisää.

Kadonneita HSL-kortteja on voinut tiedustella HSL:n asiakaspalvelusta ja palvelupisteistä. Muita bussiin, metroon, raitiovaunuun, lähijunaan, kaupunkipyörän tavarakoriin tai Suomenlinnan lautalle jääneitä löytötavaroita on voinut tiedustella Suomen Löytötavarapalvelusta.

Helsingin Rautatieasemalla sijaitsee löytötavaratoimisto, josta on voinut tiedustella HSL:n joukkoliikennevälineistä löytyneistä löytötavaroista.

Lue myös:

    Uusimmat