Volodymyr Zelenskyin kannoilla Helsingissä nähtiin tuimailmeinen henkivartija – tämä kaikki presidentin turvallisuutta vartioivasta miehestä tiedetään

Zelenskyin maineikas henkivartija nähtiin Ukrainan presidentin Suomen vierailulla 0:18
Katso videolta MTV Uutisten videa tuimasta henkivartijasta Presidentinlinnalla.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vieraili keskiviikkona Helsingissä. Samalla Helsingin keskustan kaduilla nähtiin vakavapiirteinen hahmo, johon on kiinnitetty huomiota kansainvälisessä mediassa.

Kyse on Zelenskyin henkivartijana tulleesta Maksyn Donetsista

Presidentin turvallisuudesta vastaava synkkäilmeinen Donets on noussut Zelenskyin julkisuuden myötä itsekin eräänaliseksi julkisuuden henkilöksi. Newsweekin mukaan hänelle on omistettu sosiaalisen median palvelu TikTokissa useita tilejä ja lehti luonnehtii tätä kivikasvoa jopa seksisymboliksi.

Zelenskyin tiedetään olevan Venäjän tappolistalla, mistä johtuen ei ole yllättävää, että Donets nähdään aina siellä, missä Zelenskyikin.

Lehden haastattelussa presidentin entinen lehdistöedustaja kertoo, että Donets tunnetaan ahkerana ja äärimmäisen sitoutuneena työhönsä presidentin turvallisuuden takaajana. Nelikymppinen perheellinen mies on kotoisin Zelenskyin kotikylästä Kryvyi Rihistä. Aiemminkin henkivartijana toiminut mies nousi Zelenskyin turvallisuustiimin johtoon tämän noustua presidentiksi vuonna 2019.

Donets oli tuolloin Zelenskyille mainehaaste. Reuters on aiemmin kertonut, että Donetsin valinta presidentin luotetuksi linkitti hänet yhä tiukemmin pankki- ja media-alan oligarkki Ihor Kolomoiskyihin, jonka palveluksessa Donets toimi aiemmin.

Poliisi oli varautunut Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin vierailuun poikkeuksellisen massiivisin turvajärjestelyin 1:35
Videolla käydään läpi laajemmin Zelenskyin vierailun mittavia turvajärjestelyitä.

Lue myös:

    Uusimmat