Mainos

Voisiko häikäilemätön Black Cobra -jengi rantautua Suomeen? Poliisi vastaa

Poliisi on huolissaan, että Suomeen syntyy järjestäytyneitä, etnisiä jengejä.

– Ruotsin mallia peilaten on olemassa uhka tai mahdollisuus siihen, että etniset ryhmät jengiytyvät, sanoo Helsingin poliisin järjestäytyneen rikollisuuden ja huumerikosten tutkintalinjan päällikkö Jukka Paasio

MIKÄ BLACK COBRA?

Black Cobra on perustettu Tanskassa 2000-luvun taitteessa. Sieltä sen toiminta levisi nopeasti Ruotsiin.

Toiminnalle on tyypillistä häikäilemätön, raaka ja spontaani väkivalta.

Jengi on tehnyt tiettävästi laajentumistiedusteluja Suomeen muutama vuosi sitten, mutta ne eivät poliisin mukaan ole tuottaneet tuloksia.

Paasion mukaan tällaisesta kehityksestä on jo pieniä viitteitä, mutta ei suuressa mittakaavassa. Erittäin väkivaltaisen ja pahamaineisen Black Cobran rantautumisesta Suomeen ei Paasion eikä keskusrikospoliisin käsityksen mukaan ole viitteitä.

– Vuosien varrella jengin laajentumisesta Suomeen on tullut huhuja ja vihjeitä, mutta niihin ei ole koskaan saatu varmistusta. Black Cobra ei siis ainakaan meidän tietojemme mukaan ole Suomessa, sanoo rikoskomisario Jussi Oksanen krp:stä.

Oksasen mukaan sekä etnistaustaisten katujengien että muidenkin rikollisjengien mahdollista syntymistä seurataan poliisissa herkällä korvalla. Tällä hetkellä Suomessa ei ole Europolin virallisen määritelmän mukaan katujengejä.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla toimiva katujengiksi kutsuttu nuorisoryhmittymä ei täytä kaikkia vaadittuja kriteerejä, koska sillä ei tiettävästi ole nimeä, sääntöjä, symboleja tai omaa reviiriä.

Oksanen toivoo, ettei suurempaa järjestäytymistä tapahtuisikaan.

– Jos rikolliset organisoituvat ja ryhmittymä jää pysyväksi, se on yhteiskunnan kannalta vaarallista kehitystä, Oksanen sanoo.

Black Cobra -jengistä puhuttiin tänään myös MTV:n Vinkkimiehet-sarjassa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.