Mainos

Voimavärit sisustuksessa

Värit luovat kotiin tunnelmaa, lämpöä ja vahvoja kontrasteja. Voimakkaammilla väreillä uskalias sisustaja voi maalata tai tapetoida kokonaisia seiniä. Hieman konservatiivisempi sisustaja voi tuoda vahvempia värejä sisustukseen pienempien yksityiskohtien avulla.

Väreillä on meihin vahva vaikutus. Ne voivat piristää, rauhoittaa tai luoda jopa negatiivisia tuntemuksia. Lämpimät sävyt, kuten punainen, lämmin keltainen ja oranssi luovat lämmintä ja mukavaa ilmapiiriä. Vaaleat sävyt luovat harmoniaa, ja tarvittaessa niillä voi vaikuttaa tilavuuden tuntuun. Tummilla väreillä voidaan terävöittää sekä tuoda eloa ja rytmiä sisustukseen. Väreillä on siis paljon vaikutusmahdollisuuksia.

Iloa ja väriä kodin sisustamiseen!

Etenkin näin talviaikaan, kun ulkona on pimeä lähes koko vuorokauden ajan, väreillä saadaan auringonpaistetta sisätiloihin. Muun muassa suosimalla sisustusmateriaaleissa keltaista väriä saadaan kodin ilmeeseen valoa, iloa ja eksoottista tunnelmaa.

Pirteän keltaisella voi halutessaan myös maalata kokonaisia seiniä, mutta vahvojen värien kanssa on hyvä suosia rinnalla vaaleampia luomaan kontrasteja ja tilantuntua. Keltaista tai esimerkiksi oranssia voi käyttää muun muassa niin sanotuissa tehoseinissä, eli yksi huoneen seinistä voidaan maalata vahvalla sävyllä ja loput vaaleammalla.

Punainen ja valkoinen ovat pirteän naisellinen yhdistelmä kodin sisustuksessa. Muuten valkoista kotia voi elävöittää pirteän kirkkaanpunaisilla sohvatyynyillä, peitteillä sekä punaisilla verhoilla. Valkoinen ja punaisen yhdistelmä on raikas sekä iloisen positiivinen.

Värit luovat tunnelman

Väreillä on mahdollista muuttaa dramaattisesti kodin sisustusta aina harmonisesta tunnelmasta voimakkaan mystiseen. Vaaleat värit ovat hyvin suosittuja etenkin skandinaavikotien sisustamisessa, sillä niillä luodaan valoisuutta, keveyttä ja heleää ilmavuutta. Tummia ja voimakkaampia värejä voi yhtä lailla suosia kodin sisustamisessa, sillä niiden avulla kotia saadaan pirteästi elävöitettyä.

Rohkea ja rajoja rikkova sisustaja valitsee kotinsa värimaailmaksi pinkin ja oranssin energisen yhdistelmän. Lämpimien ja samalla voimakkaiden värien hehku tuo kodin huoneisiin moniulotteisuutta sekä samalla ehkäisee tummien sävyjen pienentävää vaikutusta. Talvipimeällä on ihana käpertyä sohvalle ihailemaan kodin iloisia sisustusvärejä kynttilöiden tuikkiessa sohvapöydällä ja sateen ja tuiskun riehuessa kodin seinien ulkopuolella.

Kontrasteja ja tehokeinoja

Voimakasvärisillä sisustuselementeillä tai tehosteseinillä voidaan ennen kaikkea terävöittää kodin yleisilmettä. Hyvin vaalealla harmonisella kodilla saattaa olla jopa unettava vaikutus, joten muutamat pirteät tummat tai värikkäät yksityiskohdat ovat toimivia tehokeinoja piristämään yleisilmettä.

Musta väri sopii niin kirkkaiden sävyjen kuin myös vaaleiden pintojen seuraksi. Ripaus mustaa terästää sisustusta sekä voimistaa ympäröiviä värejä. Musta sekä muut hyvin tummat sävyt luovat huoneisiin kontrasteja sekä erilaisia jännitteitä. Musta on kodin sisustuksessa aina yhtä trendikästä. Tummien sävyjen ohella lämpimät voimakkaat sävyt luovat kodin sisustukseen runsaasti tunnelmaa sekä ennen kaikkea elävöittävät kotia kuin kotia.

Teksti: Johanna Tamminen / Mediafocus

Kuvat: Asko, Finlayson, Marimekko

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.