Voimakkaat ukkoset riepottelevat Suomea – ukkosketju kulkee Uudenmaan yli kohti koillista: Katso kartalta, pääsetkö seuraamaan salamointia

Keski- ja Itä-Uuttamaata riepottelivat aamuyöstä voimakkaat ukkoset, kun Suomea ylitti hyvin aktiivinen, kapeahko ukkos- ja saderintama.

Tiheää salamointia ja jylinää säestivät ravakat sadekuurot. Forecan meteorologi Juha Föhr kertoo, että vesimäärissä ei kuitenkaan puhuta rankkasateista.

Hän kertoo, että kapeahko säärintamavyöhyke liikkuu kohti itää ja pohjoista. Tarkkaan ei kuitenkaan pysty sanomaan, missä osissa salamointia tarkalleen on luvassa.

– Ukkonen on vähän arvaamaton, mikä pilvi nyt ukkostaa ja mikä ei, hän kuvailee.

Sateet voivat mahdollistaa juhannusperinteet

Föhr ei kommentoi tarkemmin, miten pitkähkön kuuman ja kuivan kauden jälkeen tulleet vesisateet vaikuttavat juhannuksen metsäpalovaroituksiin. Juhannuskokkoja ei voi polttaa alueilla, joilla metsäpalovaroitus on voimassa.

Hän kuitenkin epäilee, että pakoin metsäpalovaroitus voi poistua, jos sadetta tulee riittävästi. Kokon poltosta kiinnostuneiden kannattaakin seurata metsäpalovaroitustilannetta tarkalla silmällä.

– Kyllähän tässä kastuu iso osa maata, Föhr arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat