Vladimir Putinin terveydentila herättää lisää kysymyksiä – jätti perinteisen kiekkonäytöksen väliin ensimmäistä kertaa

"Pysäyttämätön jääkiekkovoima"– Vladimir Putin mätti kahdeksan maalia nimekkäässä seurassa 1:42
Vladimir Putin oli vielä vuoden 2021 jääkiekkotapahtumassa iskussa, kun hän tehtaili kiekkosuuruuksien syötöistä maaleja.

Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia ei nähty kaukalossa perinteisessä jääkiekon näytösottelussa, josta hän on pitänyt kiinni jo yli kymmenen vuoden ajan.

Putinin vuonna 2011 aloittama Venäjän kiekkofestivaali järjestettiin tänäkin vuonna Sotshissa, mutta presidenttiä ei tiistaina paikalla nähty. Viimeksi Putin on ollut poissa kaukalosta tärkeäksi katsomassaan tapahtumassa vuonna 2013, mutta oli tuolloinkin pudottamassa seremoniallisen aloituskiekon.

Sen sijaan Putin esiintyi kiekkofestivaaleilla videotervehdyksellä. Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi jo reilu viikko sitten presidentin poisjäännistä, muttei antanut tälle mitään selitystä. Putinin terveydentilasta on liikkunut jatkuvia arvailuita samaan aikaan, kun Venäjän hyökkäyssota jatkuu Ukrainassa.

Tapahtuma on tullut tunnetuksi propagandatilaisuutena, jossa Putin tehtailee maaleja Neuvostoliiton ja Venäjän kiekkosuuruuksien tarjoiluista. Tällä kertaa gaalaotteluun osallistuivat takavuosien tähdistä muun muassa Ilja KovaltshukAleksei ZhamnovAleksandr MogilnyAleksei Kasatonov ja Valeri Kamenski.

Videolla on näyte Putinin vuosi sitten järjestämästä maali-iloittelusta.

Lähteet: Deita, Championat, Aftonbladet

Lue myös:

    Uusimmat