Vladimir Putin julisti Venäjän yhtenäisyyttä uudenvuodenpuheessaan – "Elämme melskeisiä, muuttuvia ja ristiriitaisia aikoja"

Venäjän presidentti Vladimir Putin on uudenvuodenpuheessaan painottanut Venäjän yhtenäisyyttä ja perittyjen arvojen tärkeyttä. Putin sanoi, että vain yhdessä voidaan kohdata yhteiskuntaa ja maata kohtaavat haasteet, kertoi uutistoimisto Tass.

–  Elämme melskeisiä, muuttuvia ja ristiriitaisia aikoja. Silti voimme ja meidän tulee tehdä kaikki sen puolesta, että Venäjä voi kehittyä menestyksekkäästi ja että kaikki elämässämme muuttuu vain parempaa kohti, sanoi Putin.

Hän sanoi puheessaan, että kansakunnan yhtenäisyys on perusta kaikkien merkittävien tavoitteiden saavuttamiselle.

–  Näitä arvoja välittivät meille esi-isämme – sankarillinen, murtumaton voittajien sukupolvi, sanoi Putin Tassin mukaan.

Putinin noususta Venäjän johtoon 20 vuotta

Putinin noususta Venäjän johtoon tulee tänään kuluneeksi 20 vuotta. Presidentti Boris Jeltsin ilmoitti yllättäen televisiopuheessa uudenvuodenaattona vuonna 1999 eronneensa ja siirtäneensä vallan vt. presidenttinä aloittavalle pääministeri Putinille. Paljon sairastelleen Jeltsinin toisen presidenttikauden oli määrä päättyä vasta puoli vuotta myöhemmin.

Aikaistetuissa presidentinvaaleissa maaliskuussa 2000 Putin sai yli puolet äänistä ja tuli valituksi ensimmäisellä kierroksella. Elokuussa 1999 Jeltsin oli nostanut entuudestaan tuntemattoman entisen KGB-vakoojan ja uudelleen nimetyn tiedustelupalvelu FSB:n johtajan pääministeriksi.

Putin on ollut Venäjän presidentti yhtäjaksoisesti vuosituhannen alusta saakka lukuun ottamatta neljän vuoden pääministerikautta vuosina 2008–2012. Tuolloin presidenttinä oli nykyinen pääministeri Dmitri Medvedev.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja