Presidentti Niinistö vaihtoi perinteiset uudenvuoden tervehdykset Putinin kanssa – Presidentit puhuivat muun muassa Syyrian, Libyan ja Ukrainan tilanteesta

Itä-Ukrainan tilanne nousi keskusteluun Niinistön ja Putinin juhlaillallisella 2:50
Itä-Ukrainan tilanne nousi keskusteluun Putinin ja Niinistön juhlaillallisella elokuussa.

Presidentti Sauli Niinistö on käynyt tänään puhelinkeskustelun Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa, kertoo tasavallan presidentin kanslia.

Presidentit vaihtoivat perinteiset uudenvuoden tervehdykset. Suomen ja Venäjän kahdenvälisten suhteiden lisäksi he keskustelivat kansainvälisistä kysymyksistä. Presidentin kanslian tiedotteessa kerrotaan, että he keskustelivat etenkin Syyrian, Libyan ja Ukrainan tilanteista.

Niinistö ja Putin ovat toivottaneet toisilleen hyvää uutta vuotta puhelimitse myös aiempina vuosina. He tapasivat viimeksi elokuussa, kun Niinistö isännöi Putinin työvierailua Suomessa.

Huhtikuussa Niinistö puolestaan osallistui Pietarissa Putinin isännöimään kansainväliseen arktiseen foorumiin. Niinistöllä oli Pietarissa myös kahdenvälinen tapaaminen Putinin kanssa.

Putinin noususta Venäjän johtoon tulee huomenna kuluneeksi 20 vuotta. Presidentti Boris Jeltsin ilmoitti tuolloin yllättäen televisiopuheessa uudenvuodenaattona vuonna 1999 eronneensa ja siirtäneensä vallan virkaatekevänä presidenttinä aloittaneelle pääministeri Putinille.

Lue myös:

    Uusimmat