Virusmuunnosten määrä kasvanut Suomessa viikossa lähes 600:lla – Etelä-Afrikan variantti Suomessa muita Pohjoismaita yleisempi

3:34
Molemmat koronarokoteannokset saanut henkilö sairastui muunnosvirukseen Etelä-Savossa – asiantuntija kertoo tapauksesta

Koronavirusmuunnosten määrä nousee Suomessa. Perjantaihin mennessä koronavirusmuunnoksia oli todettu Suomessa kaikkiaan lähes 5 946, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) perjantaina.

Määrä oli kasvanut viime viikon perjantaista 572 tapauksella. THL päivittää tiedot koronavirusmuunnoksista perjantaisin.

Brittivariantteja on nyt vahvistettu Suomessa kaikkiaan 4 924 tapausta, joista 403 on uusia. Etelä-Afrikan variantteja on nyt todettu 1 020 tapausta, joista 168 on uusia.

Ylilääkäri Asko Järvinen sanoi Husin tilaisuudessa perjantaina, että Etelä-Afrikan variantti on Suomessa muita Pohjoismaita yleisempi.

Lisäksi Suomessa on todettu kaikkiaan kaksi Brasilian varianttia. Tapauksista toinen on uusi viime perjantain jälkeen.

Näiden mainittujen virusmuunnosten lisäksi Suomessa esiintyy muita muuntuneita viruskantoja, joissa olevien mutaatioiden merkitystä viruksen tartuttavuuteen tai rokotesuojaan ei vielä tunneta.

Näihin kuuluu muun muassa Intian variantti, jota oli viime viikkoon mennessä Suomessa havaittu kolme tapausta.

Tapaukset on todettu jo maaliskuussa, mutta näytteiden sekvensointi eli viruksen geneettisen alkuperän selvittäminen kestää pidemmän aikaa, joten tiedot muunnoksista tulevat jälkikäteen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja