Virossa yllätyssopu hallituksesta – vaalivoittaja jäämässä oppositioon

Viroon on löytymässä yllättäen hallituspohja, joka jättää vaalivoittajan nuolemaan näppejään. Vaalit voittanut reformipuolue on jäämässä oppositioon siitä huolimatta, että puolueen puheenjohtaja Kaja Kallas nimettiin vasta perjantaina hallitustunnustelijaksi ja pääministeriehdokkaaksi.

Sopimuksen mukaan pääministerinä jatkaisi keskustapuolueen Jüri Ratas. Keskustan lisäksi hallitukseen ovat nousemassa konservatiivinen Isänmaa ja oikeistopopulistinen Ekre. Puolueilla on 56 parlamentin 101 paikasta.

Virallinen hallitustunnustelija Kallas kertoi aikovansa yhä äänestyttää parlamentilla oman hallituspohjansa luottamuksesta. Kallas on neuvotellut sosiaalidemokraattien kanssa vähemmistöhallituksesta.

Reformipuolue neuvotteli aiemmin hallituksesta myös keskustan kanssa, mutta puolueet eivät päässeet yhteisymmärrykseen muun muassa verotuksesta.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja