Mainos

Viron rajavartiosto: Tankkeriturman syy saattaa piillä säässä ja kapteenin taidoissa

Viron rajavartiosto ja poliisi tutkivat Aegnan saaren lähistöllä aamulla sattuneen tankkeriturman syytä. Viron rannikolla vallitsi onnettomuushetkellä huono sää.

Rajavartioston ja poliisin tiedottaja Helen Uldrich kertoo MTV3 Uutisille, että turman tarkkaa syytä on vielä aikaista sanoa.

– Tiedämme tarkasti, miksi tankkeri ajoi karille, vasta muutaman päivän kuluttua.

Uldrichin mukaan paikalla on rajavartioston alus, sekä kolme sukeltajaa. Laiva on saanut repeämän kylkeen, josta vuotaa jonkin verran pilssivettä. Mitään suurempaa vaaraa ihmisille tai luonnolle ei tiedottajan mukaan kuitenkaan ole.

Tankkerin reitti ennen karilleajoa on Marine Trafic -sivuston kartan mukaan vähintään outo. Syytä tälle ei ainakaan etelänaapurimme rajavartiostosta löydy. Tekninen vikakaan ei saa kannatusta.

– Alustavasti on arveltu, että matalikolle ajon syy saattaisi löytyä kovasta merenkäynnistä, ja siihen liittyvistä kapteenin virheistä. Toki tekninen vikakin saattaa nousta esiin tarkemmissa tutkimuksissa, tiedottaja kertoo.

Viron merivartioston mukaan 250 metriä pitkä ja 44 metriä leveä Kyeema Spirit -alus ajoi karille arviolta noin kolmen tai neljän solmun nopeudella.

Tilanne on hallinnassa, eikä aluksella ole hätää, Uldrich sanoo.

(MTV3)

Katso Päivi Mäki-Petäjän juttu (Seitsemän uutiset 24.9.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.