Mainos

Meripelastusjohtaja: Lähdemme apuun jos pyydetään

Rajavartiolaitoksen meripelastusjohtaja Santeri Martikainen kertoo, että Tallinnan edustalla karille ajaneen bahamalaisaluksen pelastustyöt kuuluvat Virolle, sillä haveri on tapahtunut Viron meripelastusalueella.

– He hoitavat tehtävää tällä hetkellä Virossa, ja me pyrimme tietenkin avustamaan mahdollisuuksien mukaan, jos heiltä avunpyyntöjä tulee, Martikainen kertoo.

Suomen apu tällaisessa tilanteessa voisi olla esimerkiksi pelastusalusten ja öljynkeräyskaluston lähettämistä. Suomesta voidaan toimittaa myös lentävää kalustoa.

– Tilanne on kuitenkin siellä tietojemme mukaan hallinnassa. Aluksessa oli parikymmentä henkilöä, jotka eivät ole hengenvaarassa. Lastitilat ovat myöskin olleet tyhjänä esimerkiksi öljystä, ja vain painolastitankeissa on ollut vettä. Pilssivettä, mitä tällä hetkellä vuotaa, pumpataan todennäköisesti ulos parhaillaan.

Martikaisen mukaan öljyä on aluksessa ainoastaan polttoainetankeissa, mutta niistä ei yleensä synnyt mitään ympäristövaaraa.

– Omissa polttoainetankeissa määrät eivät ole niin suuria, etteikö niitä pystyttäisi keräämään pois.

Suomen ympäristökeskus ja Rajavartiolaitos seuraavat aktiivisesti aluksen tilannetta. Bahamalaisaluksen karille ajon syytä Martikainen ei vielä tiedä.

– Asiat selviävät sen jälkeen kun laivan henkilökunta on haastateltu. On mahdollista, että ankkuri on pettänyt, eikä ankkurivahti ole ollut tarpeeksi tarkkana. Samalla laiva on ollut lähellä karikoita ja kiviä, Martikainen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.