Viron puolustusministeri pitää Kaja Kallaksen etsintäkuulutusta Venäjän informaatio-operaationa

Viron puolustusministeri Hanno Pevkur sanoo pitävänsä maansa pääministerin Kaja Kallaksen ja valtiosihteeri Taimar Peterkopin päätymistä Venäjän etsintäkuuluttamaksi informaatio-operaationa.

–  Pidämme itsemme rauhallisena. Tiedämme, että venäläiset tekevät informaatio-operaatioita koko ajan. Ja pidän tätä informaatio-operaationa, hän sanoi.

Pevkur kommentoi asiaa saapuessaan Ukrainan apua koordinoivan Ramstein-ryhmän kokoukseen Brysselissä. Varsinainen Nato-maiden puolustusministerien kokous pidetään torstaina.

Pevkur katsoo, että lisäykset etsintäkuulutettujen listalle ovat yritys häiritä keskittymistä Ukrainan asiaan. Saman syyn hän näki myös yhdysvaltalaisen, Fox News -kanavalle aiemmin työskennelleen Tucker Carlsonin tekemällä presidentti Vladimir Putinin haastattelulla.

Pevkur kuitenkin sanoi, että Venäjän etsintäkuuluttamaksi päätymistä voi myös samalla pitää eräänlaisena kohteliaisuutena.

Kallas ja Peterkop päätyivät Venäjän etsintäkuuluttamaksi, koska Venäjä katsoo heidän olevan vastuussa neuvostosotilaiden monumenttien tuhoamisesta ja vahingoittamisesta. Tästä kertoivat tiistaina muun muassa Venäjän oikeusviranomaisia siteerannut venäläinen uutistoimisto Tass sekä uutistoimisto AFP.

Pevkur sanoi keskiviikkona Naton päämajalla myös, että Ukraina tarvitsee positiivisen viestin kokouksesta.

–  Näemme raskaita taisteluja taistelukentällä. Ja näemme, että kun ukrainalaiset eivät saa apua hyvin suureen tarpeeseensa, he kohtaavat enemmän vaikeuksia sotatantereella. Siksi on tärkeää jatkaa Ukrainan auttamista.

Lue myös:

    Uusimmat