Viron pääministeri Venäjän armeijaan liittymistä harkitseville: "Älä lähde, sillä paluuta ei ole"

Viron sisäministeriön mukaan Ukrainaan sotimaan lähteviltä, Virossa vakituisesti asuvilta Venäjän kansalaisilta evätään pääsy takaisin Viroon.

Viron pääministeri Kaja Kallas on puhut virolaisille tv-puheessaan torstai-iltana sen jälkeen, kun Virossa kerrottiin sotaharjoituksen järjestämisestä.

Viron yleisradioyhtiö ERR on julkaissut puheen .

Kallas sanoo puhuvansa kansalle, sillä tuoreet uutiset Venäjältä ovat herättäneet kansalaisissa ahdistusta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin kertoi keskiviikkoisessa puheessaan osittaisesta liikekannallepanosta sekä "kansanäänestyksistä” Venäjän miehittämillä ukrainalaisalueilla ja uhkasi myös ydinaseilla.

Kallas rauhoittelee, että sotaharjoituksia on järjestetty aiemminkin ja järjestetään jatkossakin, ja Viro ylläpitää valmiuttaan. Uhkaa Viroon ei kohdistu, eikä Venäjän liikekannallepano muuta tilannetta, pääministeri korostaa. Viron ja Venäjän välinen raja on turvattu, hän vakuutti.

– Virossa asuu Venäjän kansalaisia, jotka Putin todennäköisesti kutsuu sotaan. Uskon, ettei kukaan Virossa asuva ja arvomme jakava halua liittyä rikolliseen sotaan Ukrainassa, Kallas sanoi ERR:n mukaan.

– Jos kuitenkin joku harkitsee Venäjän armeijaan liittymistä, viestini on selvä – älä lähde, sillä paluuta ei ole. Se, joka nostaa aseen vapaata kansakuntaa vastaan, vapaata Ukrainaa vastaan, nostaa aseen Viroa vastaan ja syyllistyy rikokseen, jota emme anna anteeksi, Kallas sanoi.

Viron sisäministeriö kertoi keskiviikkona ERR:n mukaan , että Ukrainaan sotimaan lähteviltä, Virossa vakituisesti asuvilta Venäjän kansalaisilta evätään pääsy takaisin Viroon.

Lue myös:

    Uusimmat