Mainos

Viron-laivat lopettavat viinan myynnin Suomen vesillä

Helsingin ja Tallinnan väliä kulkevat matkustaja-alukset aikovat verotussyistä lopettaa alkoholin myynnin Suomen aluevesillä vappuna.

Viron-laivat lopettavat vappuna viinan ja tupakan myymisen kaupoissaan Suomen puolella. Muutos on seuraus verottoman myynnin päättymisestä Viron liittyessä Euroopan unioniin

Varustamot alkavat ostaa myytävän alkoholin ja tupakan Virosta pystyäkseen kilpailemaan Tallinnan liikkeiden kanssa asiakkaista. Laivayhtiöt siis maksavat verot Viroon, minkä vuoksi oluen ja viinan myynti on lopetettava ennen kuin laivat saapuvat Suomen aluevesille. Myyntiaika kuitenkin saattaa jopa pidentyä, koska alkoholia voi ostaa entisestä käytännöstä poiketen Tallinnassa heti laivaan saavuttua.

Jo tälläkin hetkellä runsas viinaralli repeää todella mittavaksi, kun vapun jälkeen viinaa saa omaan käyttöön Virosta tuoda lähes rajattomasti.

Seitsemän Viron ja Suomen välillä liikennöivää varustamoa käyvät kovaa taistelua olemassaolostaan. Niinpä asiakkaille kehitellään entistä vaivattomampia tapoja ostaa alkoholinsa. Jotkut yhtiöt jopa toimittavat viinalastin asiakkaan autoon kun tilaus on tehty hyvissä ajoin.

Taksit toivovat kohtuullisia viinalasteja

Helsingin taksit toivovat kohtuullisuutta Virosta tulevien matkustajien alkoholilasteihin, kun omaan käyttöön tarkoitettu alkoholin tuonti Virosta vapautuu vappuna.

Toiminnanjohtaja Lasse Vuori Helsingin Taksiautoilijoista toivoo, että kohtuullisen raja voisi kulkea esimerkiksi neljässä olutlaatikossa. Takseissa on määritelty erillinen kahden euron matkatavaralisä, joka peritään tarvittaessa muista kuin tavanomaisten matkatavaroiden kuljettamisesta.

Helsinkiin saapuvat laivamatkustajat ovat takseille merkittävä matkustajaryhmä.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 29.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.