Mainos

Viron hallituksesta on päästy sopuun

Viron on saanut uuden hallituksen. Uudeksi pääministeriksi on nimitetty odotetusti Reformipuolueen johtaja Andrus Ansip.

Oikeistoliberaali Reformipuolue, vasemmistolainen Keskustapuolue ja keskustalainen Kansanliitto ovat myös sopineet lopullisesti hallitusyhteistyöstä.

Puolueet allekirjoittivat hallitussopimuksen tänään. Hallituksen muodostamiselle antoi siunauksensa myös Viron parlamentti äänin 53-40. Kolmikolla on tällä hetkellä 53 edustajaa 101-paikkaisessa parlamentissa.

Hallituksen kokoonpanon vahvistaa lopullisesti presidentti Arnold Rüütel.

Hallitus lupaa jatkaa tuloveron keventämistä, tosin hieman aiempaa hitaammassa aikataulussa. Samanaikaisesti se lupaa kohentaa sosiaaliturvaa mm. nostamalla eläkkeitä ja tukemalla lapsiperheitä. Ansipin uuden hallituksen suurimpana haasteena pidetään eläkeremonttia.

Ansipin hallitus on jo 12. Viron uuden itsenäisyyden ajalla, eikä yksikään niistä ole istunut koko vaalikautta.

Res Publicaa edustavan Juhan Partsin keskusta-oikeistolainen hallitus kaatui maaliskuussa oikeusministerin erottamista koskevaan riitaan. Se toimi kaksi vuotta ja jää Viron nykyhistoriaan yhtenä pitkäikäisimmistä.

Parts yritti viime hetkiin asti koota puhdasta oikeistohallitusta. Res Publican ja Reformipuolueen henkilösuhteet tulehtuivat edellisellä hallituskaudella niin pahoin, ettei yhteistyöstä tullut mitään. Taustalla ovat myös ensi syksyn kuntavaalit.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.