Patria-neuvottelukunnan puheenjohtaja: "Lindénillä lienee tarvetta selittää asiaa julkisesti"

Patria antoi ministeri Lintilälle selvityksen Uganda-tapauksesta 2:05

Patria-neuvottelukunnan puheenjohtajan Sinuhe Wallinheimon (kok.) mukaan Suvi Lindénillä olisi tarvetta selvittää toimintaansa julkisesti.

– Toivottavasti Suvi Lindén osaa vetää nyt omat johtopäätökset, että hänellä olisi hieman tarvetta selittää tätä nyt julkisesti, Wallinheimo sanoo STT:lle.

Wallinheimo ei ota suoraan kantaa siihen, pitäisikö Uganda-vyyhdin seurauksena otsikoihin nousseen entisen kokoomusministerin antaa toiminnastaan jokin selvitys kokoomukselle tai Patrialle.

Lindén on ollut julkisuudessa niukkasanainen sen jälkeen, kun selvisi, että hän oli ollut Ugandassa yhteisellä matkalla hotellihuoneesta kuolleena löytyneen suomalaisen liikemiehen kanssa. Hän on kirjoittanut Facebookissa olleensa Ugandassa tietoyhteiskunnan edistämiseen liittyvissä tehtävissä.

Ugandalaistoimittaja MTV:lle: En valehdellut Suvi Lindénille olevani poliisi 0:59

Patrian neuvottelukunta kokoontui torstaina ylimääräiseen kokoukseen. Neuvottelukunta kertoo saaneensa Uganda-tapauksesta laajan selvityksen.

– Selvitys oli hyvin kattava ja perusteellinen ja oli myös tärkeää, että myös henkilöstö sai selvityksen suoraan johdolta, Wallinheimo sanoo.

Hän sanoo olevansa tyytyväinen Patrian avoimuuteen tapauksen tiimoilta. Hän ei halua kommentoida, mistä kertoo, että tapahtumien seurauksena kolme patrialaista on jättänyt yhtiön.

Lue myös:

    Uusimmat