Mainos

Viro kieltää lapsilta kaksiosaiset sukunimet

Viron sisäministeriö on saanut valmiiksi nimilakiin tulevan muutosaloitteen, jolla kielletään kaksiosaisten sukunimien antaminen lapsille. Asiasta kertoo Postmees-lehti.

Viron nimirekisterissä on myös tapauksia, jolloin esimerkiksi muualta maahan tulleella aikuisella ei ole lainkaan sukunimeä. Heidän on avioiduttuaan virolaisen kanssa otettava miehensä tai vaimonsa sukunimi.

Sisäministeriön mukaan uudella lailla halutaan taata esimerkiksi se, että samassa perheessä kaikilla lapsilla olisi sama sukunimi. Eli vanhemmat eivät voisi esimerkiksi kaksosten tai kolmosten syntyessä antaa heille erilaisia sukunimiä.Viron sisäministeriön mukaan kaksiosaisia sukunimiä voi jatkossa syntyä vain naimisiinmenon yhteydessä, jos toinen osapuoli haluaa pitää oman sukunimensä ja ottaa myös kumppaninsa nimen.

Mikäli perheessä on kaksiosaisen sukunimen omaavia lapsia, uuden lain myötä heidän tuoreet siskonsa tai veljensä saavat siis erilaisen sukunimen.

Nimet puhuttaneet aikaisemminkin

Viron sisäministeriö esitti nimilakiin myös toista suurempaa uudistusta. Ministeriön mukaanVirossa asuvat venäläiset voisivat ryhtyä virontamaan sukunimiään entistä helpommin niin halutessaan.

Ministeriö perustelee asiaa, sillä, että se helpottaisi venäläistaustaisten asukkaiden sulautumista virolaiseen yhteiskuntaan.

Yksi esimerkki asiasta on jo. Suosittu jalkapalloilija Konstantin Kolbassenko muutti nimensä, ja on nyt Konstantin Nahk.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.