Merivartiosto etsi ajoneuvoon kätkeytyneitä laittomia maahantulijoita Helsingissä – epäily osoittautui aiheettomaksi

Suomenlahden merivartiosto etsi laivasta mahdollisesti ajoneuvoon kätkeytyneitä ihmisiä Helsingin Länsisatamassa maanantaina.

Epäiltyyn laittomaan maahantuloon liittyvä viranomaisoperaatio alkoi aamulla noin kello seitsemän aikaan ja päättyi noin kello 13 iltapäivällä.

–  Tällä kertaa osoittautui, ettei epäilyllä ollut katetta. Ei löydetty mitään rikokseen viittaavaa, kertoo merivartioston yleisjohtaja Petteri Salli STT:lle.

Merivartiostolla oli ennakkoon epäily yhdestä tai useammasta Länsisatamaan saapuvasta ihmisestä, jotka olisivat kätkeytyneet satamaan tulleessa laivassa olevaan ajoneuvoon. Ennakkotieto mahdollisista tulijoista saatiin viranomaiskanavia pitkin.

Poliisi mukana

Salli sanoi, ettei voi vielä tässä vaiheessa kertoa tarkemmin tulijoiden määrästä, tulomaasta tai operaation mahdollisesta lopputuloksesta.

– Tässä ovat vielä kaikki vaihtoehdot auki, hän toteaa.

Viranomaisoperaation lähtötilanne kerrottiin tänään aiemmin Twitterissä. Myöhemmän tiedon mukaan tarkastustoiminta jatkui merivartioston lisäksi Helsingin poliisin, Tullin ja Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen voimin.

Helsingin poliisi osallistui operaatioon Rajavartiolaitoksen pyynnöstä.

– Meiltä on ollut siellä muun muassa poliisikoira auttamassa paikan päällä. Olemme tarjonneet henkilöstö- ja kalustotukea, ja siihen se (rooli) on rajoittunut, yleisjohtaja, komisario Teemu Lappalainen Helsingin poliisista kertoi STT:lle aiemmin tänään.

Merivartioston mukaan sivullisia ei ollut vaarassa operaation takia.

Uutista päivitetty kello 9.8. kello 17.02: Päivitetty tieto, että operaatio on ohi ja että mitään rikokseen viittaavaa ei löydetty.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja