Mainos

Viranomaiset: Myös Cambrilsissa ajettiin autolla päin ihmisiä, kyseessä terroriteko

2:14

Espanjan Cambrilsissa vammoja saaneet kuusi siviiliä ja yksi poliisi loukkaantuivat, kun auto ajoi ihmisjoukkoon, kertoo kaupungin paikallishallinto uutistoimisto AFP:n mukaan. Yliajo tapahtui vain tunteja sen jälkeen, kun pakettiauto oli ajettu väkijoukkoon Barcelonassa.

Viranomaiset vahvistavat, että myös Espanjan Cambrilsissa yön aikana tapahtunut auton ajaminen väkijoukkoon oli tahallinen terrori-isku, kertoo sanomalehti Guardian.

Poliisi on kertonut ampuneensa terrorinvastaisessa operaatiossa Cambrilsissa kuoliaaksi neljä terroriepäiltyä ja haavoittaneensa yhtä, joka kuoli myöhemmin vammoihinsa. Poliisi on kertonut operaatiossa loukkaantuneen kuusi sivullista ja yhden poliisin, mutta ei ole puhunut yliajosta. Espanjalaismedian mukaan epäillyt olivat varustautuneet räjähdevöillä, mutta poliisi ei ole puhunut räjähdevöistä.

Poliisi epäilee Barcelonan ja Cambrillisin tapahtumien liittyvän toisiinsa.

Espanjan terveysministeriön mukaan yksi sivullisista loukkaantuneista on kriittisessä tilassa, uutisoi Guardian.

Tilanne Cambrilsissa poliisin mukaan hallinnassa

Poliisi on vahvistanut, että sen pommiryhmä on paikalla Cambrilsissa.

Poliisin mukaan tilanne kaupungissa on hallinnassa. Poliisi kertoo aikovansa suorittaa alueella hallittuja räjäytyksiä ja on kehottanut ihmisiä pysymään rauhallisina.

Cambrils on pieni turistien suosima rannikkokaupunki, jossa on asukkaita noin 33 000. Cambrils sijaitsee noin 120 kilometrin päässä Barcelonasta.

Katalonian viranomaiset uskovat Barcelonan torstai-illan terrori-iskun, Cambrilsin estetyn iskun sekä räjähdyksen Alcanarissa olevan yhteydessä toisiinsa ja tapahtumia tutkitaan tämän epäilyn pohjalta, kertoo Guardian.

Barcelonassa kuoli torstaina ainakin 13 ihmistä, kun pakettiauto ajoi ihmisjoukkoon. Lisäksi ainakin sata loukkaantui. Ennen iskua Alcanarissa sijaitsevassa talossa tapahtui räjähdys, jossa kuoli yksi ihminen ja useita loukkaantui. Poliisi epäilee räjähdyksen johtuneen siitä, että rakennuksessa rakennettiin pommia.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.