Mainos

Espanjan poliisi ampui kuoliaaksi useita ihmisiä estääkseen toisen terrori-iskun

2:14

Espanjassa Cambrilsin terrorisminvastaisessa operaatiossa on loukkaantunut yksi poliisi ja kuusi siviiliä. Espanjan terveysministeriön mukaan yksi sivullisista loukkaantuneista on kriittisessä tilassa, uutisoi Guardian. Toistaiseksi ei ole tiedossa, miten siviilit ja poliisi loukkaantuivat.

Poliisi kertoi aiemmin surmanneensa neljä terroriepäiltyä ja haavoittaneensa yhtä epäiltyä operaatiossa, jonka tarkoitus oli estää terrori-isku. Haavoittunut hyökkääjä pidätettiin, mutta myös hän kuoli myöhemmin. Espanjalaismedian mukaan epäillyt olivat varustautuneet räjähdevöillä. Poliisi on vahvistanut, että sen pommiryhmä on paikalla Cambrilsissa. Räjähdevöistä poliisi ei ole puhunut.

Poliisin mukaan tilanne kaupungissa on hallinnassa. Poliisi kertoo aikovansa suorittaa alueella hallittuja räjäytyksiä ja on kehottanut ihmisiä pysymään rauhallisina.

Cambrils on pieni turistien suosima rannikkokaupunki, jossa on asukkaita noin 33 000. Cambrils sijaitsee noin 120 kilometrin päässä Barcelonasta.

Katalonian viranomaiset uskovat Barcelonan torstai-illan terrori-iskun, Cambrilsin estetyn iskun sekä räjähdyksen Alcanarissa olevan yhteydessä toisiinsa ja tapahtumia tutkitaan tämän epäilyn pohjalta, kertoo Guardian.

Barcelonassa kuoli torstaina ainakin 13 ihmistä, kun pakettiauto ajoi ihmisjoukkoon. Lisäksi ainakin sata loukkaantui. Ennen iskua Alcanarissa sijaitsevassa talossa tapahtui räjähdys, jossa kuoli yksi ihminen ja useita loukkaantui. Poliisi epäilee räjähdyksen johtuneen siitä, että rakennuksessa rakennettiin pommia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.