Mainos

Pakettiauto ajoi siksakia ihmisten keskellä vilkkaalla turistikadulla – Grafiikka kertoo, kuinka Barcelonan isku eteni

Barcelonassa tehtiin eilen illalla terrori-isku. Valkoinen pakettiauto osui kymmeniin ihmisiin kaupungin vilkkaimmalla turistikadulla alkuillasta.

Espanjassa on menossa paras turistisesonki ja useat ihmiset nauttivat kesälomastaan La Ramblan turistikadulla, joka oli täynnä ihmisiä, kun pakettiauto ajoi väkijoukkoon.

– Elokuussa paikalliset on aika paljon lomilla ja lähtee ulos kaupungista niin elokuussa turistit valtaa käytännössä kaupungin ja juuri tämän La Ramblan alueen niin se on aika hurja paikka tuollaiselle iskulle. On todella paljon kaiken ikäisiä turisteja, perheitä paljon varsinkin päiväsaikaan. Se on aika raaka paikka, Antti Seppälä kertoi eilen STT:lle.

Valkoinen Fiat-pakettiauto eteni kävelykatua pitkin lähes 500 metriä. Auto teki siksak-kuviota ihmisten keskellä. Espanjan viranomaisten mukaan terrori-iskussa loukkaantui yli 100 ihmistä ja kuoli 13.

Espanjassa poliisi etsii Barcelonan iskun pääepäiltynä 17-vuotiasta miestä, kertovat paikalliset mediat, muun muassa sanomalehti El Pais. Pääepäillyn veli on yksi kolmesta aiemmin pidätetystä henkilöstä.

17-vuotiaan mieshenkilön uskotaan ajaneen pakettiautoa. Henkilö on yhä karkuteillä.

Esa Posio ja hänen belgialainen ystävänsä olivat Placa de Catalunya -aukion lähellä, kun he havahtuivat kadulla juokseviin ihmisiin.

– Nuorempia ihmisiä tuli sisälle ravintolaan. He olivat hysteerisiä ja itkuisia ja varmasti kaaoksen ja shokin tilassa, arvioi Posio STT:lle eilen puhelimitse.

Iskun jälkeen toinen epäiltyjen terroristien auto löydettiin muutamia tunteja myöhemmin Vicin kaupungista. 

Poliisi on pidättänyt kaksi ihmistä Ripollin kaupungissa liittyen iskuun.

Iskuja edeltävänä iltana keskiviikkoiltana Alcanarin kaupungissa räjähti omakotitalo. Räjähdyksessää kuoli yksi ja toinen loukkaantui. Poliisi uskoo räjähdyksen liittyvän Barcelonan iskuun.

Isku  ei tullut yllätyksenä Jane's Terrorism & Insurgency -keskuksen vanhemmalle tutkijalle Otso Iholle: "En voi sanoa, että tällainen isku tällaiseen aikaan ja paikkaan olisi tullut yllätyksenä. Se on hyvin traaginen, ja vastaavia on nyt nähty muuallakin."

Toinen isku myöhemmin Cambrilsin kaupungissa

Muutama tunti Barcelonan iskun jälkeen myös Cambrilsissa Tarragonan maakunnassa, noin 120 kilometrin päässä Barcelonasta, estettiin vastaavanlainen isku. Poliisi ampui viisi epäiltyä, estääkseen toisen terrori-iskun. Operaatiossa loukkaantui lisäksi yksi poliisi ja kuusi sivullista ihmistä.

Loukkaantunut sivullinen nainen kuoli tänään sairaalassa. Hän oli neljästoista terrori-iskujen uhri.

5:27

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.