Mainos

Teinipoika hyökkäsi rehtorin kimppuun koulussa Espoossa – poliisi otti kiinni pahoinpitelystä epäiltynä

15-vuotias poika on otettu Espoossa kiinni epäiltynä koulun rehtorin kimppuun hyökkäämisestä.

Tapaus sattui Espoon Juvanpuiston koulussa. Tutkinnanjohtaja Petri Launiainen kertoo, että hyökkäys sattui keskiviikkona ja poliisi otti pojan kiinni perjantaina.

– Poliisi soitettiin heti tapauksen jälkeen paikalle, mutta poika saatiin kiinni vasta eilen.

Poikaa tullaan kuulustelemaan tapahtuneen tiimoilta.

– Esitutkintatoimenpiteiden jälkeen hänet luovutetaan lastensuojeluviranomaisille, Launiainen kertoo.

Rehtori: Fyysinen koskemattomuus ihmiselle pyhä

Tapaukseen ei liity pojan ja rehtorin lisäksi muita osallisia, ja tapausta tutkitaan rikosnimikkeellä pahoinpitely.

– Tilanne, jossa 15-vuotias hyökkää koulussa kenenkään, saati koulun rehtorin kimppuun, on vakava sinänsä, Launiainen toteaa.

Oppilas ei ollut kyseisen koulun oppilas. Launiaisen mukaan poliisilla on käsitys motiivista, mutta se tarkentuu esitutkinnan aikana.

MTV Uutiset tavoitti pahoinpitelyn kohteeksi joutuneen koulun rehtorin. Asian herkkyyden vuoksi rehtori esiintyy jutussa ilman nimeään.

– Tämä oli ikävä tapaus. Fyysinen koskemattomuus on kaikille ihmisille pyhä. Tämä vaatii minulta ja läheisiltäni aikaa käsitellä. Fyysiset vammat ovat vähäisiä, rehtori kommentoi asiaa MTV Uutisille.

Ei muuttanut koulujen turvallisuustilannetta

Espoon kaupungin perusopetuslinjan päällikkö Ilpo Salonen kertoo tapauksen olevan poikkeuksellinen.

– Tämänlaista välikohtausta en muista toista. Isossa järjestelmässä voi kaikenlaista tapahtua, mutta tämä oli täysin ennalta-arvaamaton, yksittäinen tapaus.

Salonen painottaa, että koulut ovat yhä turvallisia, eikä tapaus hänen näkemyksensä mukaan ole muuttanut koulujen turvallisuustilannetta. Hän muistuttaa, että oppilaat eivät olleet tapauksessa millään muotoa vaarassa, vaan teko kohdistui koulun henkilökuntaan.

– Kyllä me varmasti mietimme, pitääkö jotain käytäntöjä muuttaa. Mutta emme voi yhden poikkeuksen takia mennä kovin pitkälle meneviin johtopäätöksiin.

Osallisille tarjotaan Salosen mukaan tukea ja jälkihuoltoa. Hänen mukaansa koulussa on käyty tarkastelemassa, onko asian jälkihuollolle tarvetta, ja hänen käsityksensä mukaan purkutilaisuus tapauksesta on järjestetty tai tullaan järjestämään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.