Ville sukelsi kahdesti ja sai pelastettua pienen pojan hukkumiselta Varkaudessa – "On epätodellinen olo"

Alle kouluikäinen lapsi upposi veteen uimarannalla Varkaudessa keskiviikkona. Perheensä kanssa rannalla ollut 26-vuotias Ville Aflecht pelasti lapsen hukkumasta.

Kun Ville Aflecht oli rantavedessä lastensa kanssa, eräät tytöt tulivat kertomaan hänelle, että poika oli vajonnut veden alle laiturin päässä.

Aflecht meni heti laiturille, ja hän huomasi, kuinka veden alta nousi kuplia pintaan.

Hyppäsin saman tien perään ja lähdin sukeltamaan. Ensimmäisellä sukelluksella en päässyt pohjaan asti enkä löytänyt mitään. Kävin ottamassa pinnasta lisää happea ja lähdin sukeltamaan. Sitten löysin pohjasta pienen pojan elottomana.

Poika oli neljän metrin syvyydessä

Laiturin päässä oli äkkisyvää. Aflecht sukelsi neljään metriin saadakseen pojan pois veden pohjasta.

Aflecht otti pojan kädestä kiinni ja sukelsi pintaan. Kun he pääsivät laiturille, Aflecht huusi paikalla olijoita auttamaan pojan nostamisessa laiturille.

Laiturille päästyään Aflecht alkoi elvyttää poikaa. Hän painoi muutaman kerran pojan rintaa.

Aflecht kertoo menneensä sokkiin, sillä poika oli eloton.

Paikalle tulivat auttamaan vanhempi rouva ja kolmekymppinen mies. Saimme soitettua hätäkeskukseen ja saimme elvytysohjeet. Rouva ja mies auttoivat elvytyksessä.

Itä-Suomen poliisi kertoo Twitterissä, että ilmoitus Varkauden Hertunrannassa veden varaan joutuneesta pojasta saatiin kello 16 keskiviikkona. Alle kouluikäinen poika oli rannalla, kun viranomaiset saapuivat paikalle. Samalla elvytys oli jo käynnissä.

Poika tuli tajuihinsa ja hänet vietiin sairaalaan.

 

Tapahtuma tuntui epätodelliselta

Aflecht kertoo olleensa sokissa keskiviikkoisen tapahtuman jälkeen. Hänen on vaikea ymmärtää, että hän nosti pojan ylös veden pohjasta ja oli mukana pojan elvyttämisessä. 

On epätodellinen olo. Kävikö oikeasti juuri minun kohdalla näin?

Hänen mielestään tulevien onnettomuuksien ehkäisemiseksi tapahtumapaikkana olleelle uimarannalle pitäisi saada lapsille eristetty vesialue, sillä rannalla on äkkisyvää.

Katso video: Näin pelastat hukkuvan ihmisen ämpärillä.

MTV Uutiset Live selvitti, näin pelastat hukkuvan ihmisen kuolemalta jopa ämpärillä – hengenpelastaja hyppäsi Pyryn ja Toivon perään 7:48

Lue myös:

    Uusimmat