Ville Niinistö Fennovoima-hankkeesta: Arvoton farssi, huonoa johtamista

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö vaatii Pyhäjoen ydinvoimalahankkeen välitöntä keskeyttämistä.

Niinistön mielestä kroatialaisen energiayhtiön taustaselvitys osoittaa, että voimalan kotimaisuusaste ei ole riittävä eikä sellaiseksi tule.

Hänen mielestään kaikki ydinvoimahankkeen aikataulut ja periaatteet on rikottu.

– Eduskunnan periaatepäätöksen linja oli selvä ja kesäkuun aikaraja oli selkeä. Kaikki muu olisi kikkailua ja pelaamista, jota on tässä hankkeessa ollut riittävästi. En usko, että suomalaiset haluavat enää tällaista epävarmuutta. Hanke on kaikin tavoin huono, ja venäläisten vahva osuus hankkeessa on ilmiselvä.

Ville Niinistön mukaan hanke on ollut alusta alkaen horjuvilla jaloilla, koska se ei ole herättänyt kotimaista kiinnostusta. Hän moittii kovin sanoin ydinvoimalahanketta ja sen lupahakemuksen käsittelyä.

– Se on ollut nöyryyttävä farssi ja poliittisen johtamisen kriisi. Suomalaiset poliitikot eivät uskalla näyttää selkärankaa, kun venäläiset haluavat meiltä jotain. Tämän huonon poliittisen johtajuuden takia pyhäjokelaiset ovat kärsineet pakkolunastuksista ja meidän energiatulevaisuutemme on hukattu monta vuotta. Veronmaksajien rahoja on sidottu tähän typerään hankkeeseen.

Niinistön mukaan katseet pitää suunnata nyt kotimaisen, uusiutuvan energian tuotantoon.

 Nettisuorien avulla pysyy kärryillä lavojen tapahtumista, vaikka ei paikalle pääsisikään.

MTV.fi:ssä ja MTV Katsomossa on seurattavissa neljä suoraa SuomiAreena-lähetystä pitkin päivää Porista. 


SuomiAreena Special 1:30:06

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat