Mainos

Villa Urpo myydään eniten tarjoavalle

Lehtikustantaja Urpo Lahtisen taidekokoelma ja kotimuseo Villa Urpo on myynnissä Ylöjärvellä. Ainutlaatuinen taidekokoelma, graniittinen museorakennus sekä laaja maa-alue kiinnostavat useita ja paikalla onkin käynyt kymmeniä ostajaehdokkaita.

Villa Urpon hinta on noin kuusi miljoonaa euroa. Kymmenet yksityishenkilöt ovat osoittaneet kiinnostuksensa lehtikustantajan omaisuutta kohtaan.

Taidekokoelma, museorakennus sekä laaja maa-alue realisoidaan kokonaisuutta hallinnoineen säätiön konkurssipesän lukuun. Urpo ja Maija Lahtisen säätiön konkurssipesää hoitava asianajaja Heikki Berglund järjestää päivittäin yksityisnäyttöjä Villa Urpossa Ylöjärven Siivikkalassa.

- Kuhina on todellista. Tähän mennessä on tullut noin viitisenkymmentä yhteydenottoa ja näyttöjä on ollut toistakymmentä kertaa. Enimmäkseen varakkaita yksityishenkilöitä ja yhteisöjä.

Taidekokoelmasta on ollut kiinnostunut muun muassa vaalirahoittaja, liikemies Kyösti Kakkonen.

- Ensimmäinen joka aloittaa kokonaishinnan seitsemällä miljoonalla eurolla, on varmasti mukana loppuun asti. Uskoisin että 5-6 miljoonaa on sitä todennäköistä kertymää mikä tästä pesästä tulee, Berglund arvioi.

Kaupan on yli 500 teosta käsittävä taidekokoelma, graniittilinna sekä 16 hehtaarin maa-alue. Kauppaan kuuluu myös Lahtisen hautamuistomerkki. Lehtikustantajan uurna on laskettu alueelle.

Urpo Lahtisen ainoa poika, Jeppe Lahtinen on myös kiinnostunut omaisuudesta. Hänellä onkin keskeinen rooli myyntioperaatiossa. Hän on sekä ostajaehdokas että konkurssipesän suurin velkoja.

- Hänellä ei ole mitään etuoikeuksia, vaan hän on samalla viivalla muiden ostajien kanssa, Berglund sanoo.

Käytännössä Jeppe Lahtinen velkoo konkurssiin asetetulta säätiöltä 8,5 miljoonan euron saatavaa.

- Siinä käy niin, että sen minkä hän maksaa niin sen hän ainakin osittain tulee loppuvaiheessa perimään takaisin, Berglund sanoo.

Urpo Lahtisen taidekokoelma myydään tarjousten perusteella 10. kesäkuuta. Villa Urpon kiinteistö sekä maa-alueet kaksi päivää myöhemmin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.