Viljan hylännyt Marjo: Vyötäröni kapeni järkyttävän paljon

Studio55.fi-lähetyksessä keventämisprojektistaan kertonut Marjo Rossi-Kyllönen on siirtynyt viljattomaan ruokavalioon, jonka seurauksena vyötäröltä katosi 10 senttimetriä ennätysvauhdissa.

Maanantaina 4.4. Helmen Keventäjät-blogisti Marjo Rossi-Kyllönen, 49, kävi kertomassa omia kokemuksiaan keventämisestä ja painonhallinnasta Studio55.fi:n vieraana. Tamperelaisen lastentarhanopettajan tärkeimmät avaimet painonhallintaan on ollut asenne ja annoskoot. Näillä opeilla paino on pudonnut seitsemän kiloa viime joulusta!

– Olo on muuttunut huomattavasti. Tunnen saaneeni paljon energiaa, olen pirteä ja ruokahalu ei ole samanlainen kuin ennen. Ikä tuo kaikenlaista kremppaa mukanaan, joten elämä on helpompaa, kun on kevyempi, onnellinen Marjo pohtii painonpudotuksen etuja.

– Tärkeintä on ollut annostella oikein ateriat. Se onnistuu nyt oikein hyvin, sillä pidän Keventäjien ruokapäiväkirjaa, joten seurantaa saa tehdä valmiilla laskureilla netissä. Näen, mitä kannattaa syödä ja kuinka paljon päivän aikana. Ruokapäiväkirjan käyttö on helppoa. Välillä vaan emme ole samaa mieltä ruoista. Hiukan toivoisin laajennusta ruokavalikoimiin, hän kertoo ruokapäiväkirjan käytöstä.

Marjolla oli viikon jakso, jonka aikana hän ei päässyt täyttämään ruokapäiväkirjaa ja häntä jännitti, kuinka se vaikuttaa painoon. Hän oli kuitenkin syönyt samankaltaisesti, kuin on opetellut syömään ruokapäiväkirjan avulla – ja paino putosi edelleen.

Marjo: Hiilihydraattipöhö katosi

Marjon mukaan haastavinta painonhallinnassa on ollut viljattoman ruokavalion aloittaminen. Se on tukenut painon putoamista.

– Hiilihydraattipöhö lähti välittömästi pois ja oli suorastaan järkyttävää, miten vyötärö kapeni, kun lakkasin syömästä leipää, joka ylläpiti ruokahaluani. Vaihdoin leivät kouralliseen pähkinöitä. Ne täyttävät, tekevät hyvän olon eikä niistä tule pöhöä.

Marjo hämmästyi, kun vyötärö kapeni 10 senttimetriä puolessatoista kuukaudessa.

– En meinannut uskoa sitä itsekään ensin. Olen aina yrittänyt seurata terveellistä ruokavaliota ja kaikkien oppien mukaan kuuluu aina kolme palaa ruisleipää päivässä. En pysty enää syömään ruisleipiä, en syö kaurapuuroakaan.

Nyt Marjon arkiruokaan kuuluu paljon kasviksia, proteiinia ja välillä riisimuroja sekä tummaa riisiä. Ne eivät sisällä gluteiinia.

– Syön paljon kasviksia, hedelmiä, proteiinia, pähkinöitä ja siemeniä. Olo on huomattavan energinen. Olisin aloittanut tämän ruokavalion jo aikaisemmin, jos olisin tiennyt, että voin näin hyvin. En aio enää syödä leipää! Marjo uskoo.

Katso vielä Marjo Rossi-Kyllösen ja Anette Palssan vierailu aamun Studio55 keskusteluohjelmassa!

Katso video:

Teksti ja kuvat: MTV3/Helmi, Laura Kokko

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja