MTV Maarianhaminassa: Viranomaiset vastassa matkustajia, rekisteröinti terminaalissa käynnissä

0:53
Katso video: Viking Grace hinattiin aamuyöllä Maarianhaminan satamaan

Viking Grace -alus hinattiin Maarianhaminan satamaan sunnuntaina aamuyöllä. 

Viking Gracen matkustaja Essi Mäkilä heräsi hytissään kapteenin kuulutuksen kello kuudelta sunnuntai-aamuna. 

– Matkustajille kerrottiin, että poistuminen tapahtuu jo kello 7 jälkeen ja että aamupalaa tarjoillaan puoli seitsemältä, Mäkilä kertoo.

Mäkilän mukaan aluksen henkilökunta on kertonut, että viranomaiset ovat vastaanottamassa matkustajia. Matkustajien rekisteröinti terminaalissa on aloitettu.

Maarianhaminan satamassa paikan päällä tilannetta seuraava MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Jukka Lehto kertoo, että satamassa paikalla ollut poliisin kenttäjohtaja vahvistaa, että kaikki matkustajat rekisteröidään.

Syytä matkustajien rekisteröimiseen ei ole kerrottu.

Luvassa odottelua

Mäkilän mukaan matkustajille on kerrottu, että Turkuun matkalla olevat jatkavat matkaansa Baltic Princess -aluksella ja Tukholmaan menijät puolestaan Amorella -aluksella. 

Mäkilä itse on matkalla Turkuun. Hänen mukaansa Baltic Princess lähtee Maarianhaminan satamasta vasta iltapäivällä kello 13, joten edessä on useiden tuntien odotus.

– Odotus tapahtuu ilmeisesti satamatiloissa. Tarkempaa tietoa tästä ei ole kerrottu.

Hinaus alkoi aamuyöllä

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Jukka Lehto kertoo, että Viking Grace -aluksen hinaus Maarianhaminan satamaan alkoi noin kello kolme sunnuntaina aamuyöllä.

– Noin kilometrin päähän hotellille kuulin yöllä kolmen aikoihin kovan, kirskuvan äänen, jonka täytyi tulla siitä, kun alus irrotettiin pohjasta, Lehto arvioi.

Lehto ehti nähdä, kun alusta hinattiin satamaan. Hinausmatka on vain joitakin satoja metrejä, joten ennen puolta neljää alus oli Lehdon mukaan jo satamassa.

Lehdon mukaan satamassa vastassa oli muutama polisiiauto sekä Lehdon arvion mukaan laivayhtiön edustajia. He kävivät laivassa sisällä mutta palasivat pian satamaan.

– Tunnelma satamassa oli aamuyöllä hyvin hiljainen, jopa unelias, Lehto kuvailee.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja