Vika pakotti lennon takaisin Helsinkiin – epäonninen lasku sai matkaajat oksentamaan

Koneeseen tullut tekninen vika ja myrskytuulet aiheuttivat tänään yllättäviä hankaluuksia Kittilän-lennolla.

Aamulla klo 9.20 lähtenyt Norwegianin lento oli jo miltei perillä Kittilässä, kun se joutuikin palaamaan takaisin Helsinkiin.

– Lento oli jo Kittilän päällä, kun tuli ilmoitus, että teknisen vian vuoksi käännytään takaisin Helsinkiin, kertoo lennolla ollut Maarit Korhonen.

Helsinkiin palattuaan kone joutui myrskytuulten armoille. Itse lentoa myrsky ei haitannut, mutta laskeutumisesta se teki lentomatkustajille hurjan kokemuksen.

–Lasku oli hyvin, hyvin vaikea, muutamat ihmiset oksentelivat ja jotkut lapset itkivät.

Myrskytuulten takia kone ei myöskään päässyt laskeutumaan yhdellä yrittämällä.

– Lento yritti laskeutua yhden kerran, mutta joutui menemään takaisin ylös. Kone kävi kerran jo ihan lähellä kiitorataa ja sitten nousi uudestaan, jolloin katsoin, että ei hitto mitä tässä tapahtuu.

Myös toinen lennolla ollut kuvaa laskua pelottavaksi.

– Siinä kohti kun otettiin lähelle maata ja sitten takaisin ylös, niin tuli sellainen olo, että onko siellä ylimääräisiä ambulansseja vastassa, nimettömänä pysyttelevä matkustaja kuvaa.

Korhosen mukaan tilanne ei kuitenkaan aiheuttanut koneessa paniikkia.

– Hirvittävän paha olo siinä vain tuli, itsellänikin oli pussi suun edessä.

Teknisen vian takia lennolle jouduttiin tilaamaan korvaava kone Tukholmasta. Matkustajat joutuivat odottelemaan uutta lentoa Helsingissä kolmisen tuntia. Perille Kittilään kovan onnen lento pääsi lopulta iltapäivällä noin viiden aikaan.

Lue myös:

    Uusimmat