Viivi Lehikoisen tilanne herättää kysymysmerkkejä – "Mietinnän paikka"

Viivi Lehikoinen aitoi kuudenneksi Ostravassa 2:30
Viivi Lehikoinen aitoi kuudenneksi Ostravassa.

Viivi Lehikoinen juoksi kuudenneksi 400 metrin aitojen kilpailussa Tshekin Ostravassa. 

Lehikoisen aika Continental Tourin kultatason kilpalussa oli 56.25. Kilpailun voitti Alankomaiden Cathelijn Peeters ajalla 54.31

Kolmannen aidan jälkeen kärki menee menojaan. En tiedä, mikä oli Viivin aiottu taktiikka kisaan,  mutta muutaman kerran joutui vaihtamaan aitarytmiä, MTV Urheilun asiantuntija Tommi Evilä arvioi.

Kilpailu oli Lehikoiselle kauden kolmas 400 metrin aidoissa. Kauden avauksessa Timanttiliigan kilpailussa Marrakechissa hän juoksi ajan 55.81. Sunnuntaina Brysselissä Lehikoisen aika oli 56.24 ja tiistaina siis sadasosan heikompi.

Itse ainakin toivoin, että tähän kisaan trendi kääntyy, Evilä tuumi.

Voit katsoa Lehikoisen juoksun Ostravassa pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Lehikoinen on kaukana siitä, missä kunnossa oli viime kaudella kauden alussa. Vuosi sitten hän avasi kautensa toukokuun lopussa ajalla 55.35 ja juoksi kesäkuun alussa Suomen ennätyksen 54.40.

Pieniä kysymysmerkkejä nostattaa siinäkin mielessä, että olisi kisoja tulossa vielä Oslossa 30.5.) ja Tukholmassa (2. kesäkuuta), että kuormaa on. Kyllä tässä pieni mietinnän paikka on, että mistä tämä johtuu.

Yleisurheilun EM-kilpailut Roomassa alkavat 7. kesäkuuta.

Lehikoinen oli viime kaudella Euroopan tilastossa 400 metrin aitojen seitsemäs. Tällä kaudella Lehikoisen paras aika 55.81 riittää Euroopan listalla sijaan 17.

Lue myös:

    Uusimmat