Viisimauste-ankka
- 2 ankanrintaa
- suolaa
- viisimaustetta (kaneli, neilikka, inkivääri, anis, laakerin lehti)
- öljyä paistamiseen
Tee ankanfileihin nahkapuolella viiltoja. Mausta suolalla ja viisimausteella. Paista nahkapuoli rapeaksi tilkassa öljyä. Käännä kun pinta on rapea ja jatka paistamista muutama minuutti. Loppukypsennä uunissa 225°c:ssa n.8 minuuttia. Anna vetäytyä folion ja liinan alla n. 5 minuuttia.
Jasmiiniriisi
- 3 ½ dl jasmiiniriisiä
- 6 dl kanalientä
Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Keitä riisiä n.10 minuuttia / kunnes liemi on imeytynyt riisiin.
Wok-kastike
- 2 rkl hoisin-kastiketta
- 1 punainen chili
- 1 rkl kiinalaista viinietikkaa
- 1 rkl soijaa
- 1 rkl raastettua inkivääriä
Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita joukkoon hoisin-kastike ja soija. Lisää viinietikka. Pienennä chili kuutioiksi ja lisää joukkoon.
Vihreä wok
- 100 g King Oyster tai siitakesieniä
- 2 Bok Choyta
- 100 g sokeriherneitä
- 50 g kevätsipulia
- 50 g retikan versoja
- ½ dl öljyä
Suikaloi kaikki vihannekset mahdollisimman samankokoisiksi. Kuumenna wokkipannu. Lisää tilkka öljyä kuumaan pannuun. Paista sienet, sokeriherneet ja bok choyt. Lisää kevätsipulit ja kastike kun muut ainekset ovat pehmenneet. Tarkista suola. Koristele versoilla.
(Liemessä 16.3.2006)