Viisi vinkkiä automatkaan lapsen kanssa

Hiihtolomien aikaan autolla ajellaan pitkiäkin matkoja hiihtokeskuksiin ja sukulaisten luo. Miten takapenkki pidetään tyytyväisenä pitkällä ajomatkalla, lue vinkit.

Liikenneturvan Helsingin aluetoimiston yhteyspäällikkö Varpu Tavaststjerna listaa TOP 5 -vinkit rattoisaan automatkailuun.

1. Tarkista turvaistuimet ja -laitteet

Tarkista ennen matkalle lähtöä, että lasten turvaistuimet ja muut turvalaitteet ovat ajan tasalla. Alle 135-senttinen lapsi tarvitsee vielä jonkin turvalaitteen, jotta turvavyö asettuisi oikein.

2. Varaa tarpeeksi aikaa

Varaa tarpeeksi aikaa, jotta taukoja voidaan pitää usein. Pienten lasten vaipanvaihdot ja syöttäminen vie aikaa, joten ihan yhtä nopeasti ei mummolaan pääse kuin ennen lasten hankkimista. Tauot tekevät hyvää myös aikuisille.

3. Salli lapselle pelipäivä

Leikki- ja kouluikäisille voi surutta antaa pelipäivän matkapäivinä. Kaikki pelivehkeet ja vanhempien iPadit voi ottaa käyttöön, jotta matka sujuisi rattoisasti. Parhaita ovat kuitenkin Laiva on lastattu –tyyppiset leikit, silloin aikuisetkin pääsevät mukaan ja pysyvät virkeinä.

4. Hyödynnä äänikirjat

Äänikirjoja voi kuunnella koko perhe. Kirjastosta löytyy myös lastenkirjoja luettuina. Etenkin lapset, jotka saavat helposti pahoinvointia autossa, nauttivat kuuntelusta.

5. Muista fiksut eväät

Evääksi kannattaa ottaa sormin syötäviä suupaloja. Hitaat hiilihydraatit pitävät lapset hyvällä tuulella, karkeista tulee usein paha olo ja verensokerin heilahtelut kiukuttavat.

Lisätietoa:Liikenneturva

Kuva: Colourbox

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja