Mainos

Viisi kuollut tasoristeysonnettomuudessa Kärkölässä

Viisi ihmistä, kolme miestä ja kaksi naista, on kuollut tasoristeysonnettomuudessa Kärkölässä. Henkilöpikajuna ja henkilöauto törmäsivät toisiinsa illalla seitsemän jälkeen Jutilan ylikäytävän kohdalla Kärkölän Lappilan ja Hausjärven Oitin välillä.

Auringonvalolla on saattanut olla häikäisevä vaikutus autoilijaan onnettomuudessa. Lahden pelastuslaitoksen palomestarin Erkki Santeron mukaan auto ajoi aurinkoa päin eli idästä länteen. Turman syytä selvitetään tutkintalautakunnan työskentelyssä.

Santeron mukaan tasoristeyksessä oli puolipuomit alhaalla, vilkut päällä ja kello hälytti. Junan matkustajista ei kukaan loukkaantunut kolarissa. Juna törmäsi keskelle henkilöautoa ja kaikkia autossa olleet kuolivat heti.

Juna pysyi raiteilla ja sen edessä raahautunut henkilöauto oli määrä poistaa illan aikana tarkempia tutkimuksia varten. Junan matkustajat siirrettiin toiseen junaan tai autokuljetuksin eteenpäin. Tyhjä onnettomuusjuna vetureineen on tarkoitus viedä uuden veturin avustuksella pois paikalta.

Kaikki menehtyneet matkustivat henkilöautossa. He olivat palomestari Erkki Santeron arvion mukaan alle 30-vuotiaita.

Onnettomuus aiheuttaa viivästyksiä VR:n liikenteeseen illan aikana. Henkilöpikajunassa olleet matkustajat kuljetetaan määränpäihinsä linja-autolla.

Jutila on vartioitu tasoristeys, jonka turvalaitteet olivat onnettomuuden aikaan toiminnassa. Edellisen kerran Jutilan ylikäytävässä sattui yhden ihmishengen vaatinut tasoristeysonnettomuus tammikuussa. Jutila kuuluu ylikäytäviin, jotka on määrä poistaa lähivuosina. Sen korvaamiseksi on jo laadittu tiesuunnitelma.

Tänä vuonna jo ainakin kuusi tasoristeysonnettomuutta

Tänä vuonna tasoristeyksissä on ehtinyt sattua jo ainakin viisi yhteentörmäystä ennen Kärkölän turmaa. Kahdessa onnettomuudessa vältyttiin henkilövahingoilta. Tätä ennen vakavin onnettomuus sattui kesäkuun lopulla Vihdissä, kun autossa olleet nainen ja tyttö menehtyivät vartioimattomassa risteyksessä Ojakkalan ylityspaikan kohdalla.

Tammikuussa Kärkölässä ja maaliskuussa Turussa onnettomuus vei kummassakin autoilijan hengen. Viime vuonna tasoristeyksissä sattuneissa onnettomuuksissa kuoli kymmenen ihmistä. Pelkästään kesän aikana onnettomuuksissa kuoli seitsemän ihmistä.

Viime vuoden pahin onnettomuus sattui Kuivaniemellä heinäkuussa sora-auton ja pikajunan törmäyksessä. Turmassa kuoli yksi ja loukkaantui parikymmentä matkustajaa. Samoin heinäkuussa Pihtiputaalla kuoli yksi ja loukkaantui neljä ihmistä henkilöauton ja veturin törmätessä toisiinsa.

Heinäkuussa tasoristeykset vaativat uhrin myös Kurikassa ja Kokemäellä. Elokuussa Haukiputaalla kuoli kaksi ihmistä ja Pieksämäellä yksi ihminen. Syyskuussa tasoristeysturmassa kuoli traktorinkuljettaja Laukaassa. Samassa kuussa Lohjalla tasoristeyksessä sai surmansa koulupoika ja hänen isoäitinsä loukkaantui.

(Jutun kuva on arkistokuvaa)

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja