Venäjä iski jouluaattona Hersonin asuinalueelle, ainakin 10 kuollut: "Tämä ei ole arkaluontoista sisältöä, tämä on ukrainalaisten tosielämää"

Venäjä teki ohjusiskun Hersonin asuinalueelle jouluaattona – tältä kaupungissa näytti iskun jäljiltä 1:27
Tältä Hersonissa näytti iskun jäljiltä.

Jouluaattoaamuna Hersonin keskustaan tehdyssä iskussa on kuollut ainakin kymmenen ihmistä ja 58 on loukkaantunut, kertovat ukrainalaisviranomaiset.

Isku kohdistui vilkkaalle torialueelle. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kommentoi Telegram-tilillään Hersonin kaupungin keskustan aamuista näkymää Venäjän iskun jäljiltä.

– Nämä eivät ole sotilaskohteita. Tämä ei ole sodankäynnin sääntöjen mukaista. Tämä on terroria, tappamista pelon lietsomisen ja huvin vuoksi, Zelenskyi kirjoitti.

Presidentti jakoi julkaisuissaan myös kuvia iskun tapahtumapaikalta ja uskoi, että sosiaalisessa mediassa kuvat merkittäisiin arkaluontoiseksi sisällöksi.

– Mutta tämä ei ole arkaluontoista sisältöä. Tämä on Ukrainan ja ukrainalaisten tosielämää, Zelenskyi sanoi.

Hersonin kuvernöörin mukaan alueelle perjantaina tehdyissä Venäjän ilmaiskuissa kuoli ainakin viisi ja loukkaantui toistakymmentä ihmistä, kertoo Ukrainan valtiollinen uutistoimisto Ukrinform.

Kuvernööri Jaroslav Janushevytshin mukaan venäläisjoukot tekivät perjantaina ainakin 74 ilmaiskua Hersonin alueelle, joista noin puolet kohdistui Hersonin kaupunkiin.Ukraina valtasi Venäjältä takaisin Hersonin alueen Dneprjoen länsipuoleisen osan marraskuun alussa.

Ammuspula merkittävin Venäjän hyökkäystoimia rajoittava tekijä, arvioi brittitiedustelu

Venäjän hyökkäystoimia Ukrainassa rajoittanee merkittävimmin ammuspula, arvioi Britannian sotilastiedustelu.

Brittitiedustelun tilannearvion mukaan Venäjä on todennäköisesti vähentänyt pitkänmatkan ohjustensa käyttöä Ukrainan infrastruktuuriin ohjusten rajoitetun saatavuuden vuoksi. Venäjän tykistöammusten määrän arvioidaan olevan myös riittämätön laajojen hyökkäystoimien toteuttamiseen.

Brittitiedustelun mukaan Venäjän asevoimien nykyisen toimintamallin heikkoutena on, että se vaatii päivittäin runsasta tykistötulta pelkkään asemiensa puolustamiseen.

Juttua muokattu kello 13.42: Päivitetty kauttaaltaan. Kello 18.58 päivitetty uhrilukua.

Lue myös:

    Uusimmat