"Viisaita miehiä, Joona ja Sauli" – suomalaiset kommentoivat presidentin ja neljävuotiaan kirjeenvaihtoa

Oululaisen Joona Lahden presidentti Sauli Niinistölle kirjoittama kirje ja presidentin vastaus ovat saaneet paljon ihastelua osakseen.

MTV:n verkkouutisten lukijat kiittelevät kohta viisivuotiasta Joonaa valppaudesta ja reippaudesta. Presidentti saa ruusuja lapsen mielipiteen huomioonottamisesta.

– Saamme olla ylpeitä presidentistämme, samoin kuin nuorista, joilla on mielipiteitä.

– Ihana vastaus. Ihana Joona. Ja ihanat vanhemmat, kun ottivat lapsen mielipiteen noin vakavasti.

– Viisaita miehiä! Sekä Joona että Sauli. 

Joona katseli kuukausi sitten uutisia yhdessä vanhempiensa kanssa. Uutisissa yhtenä aiheena oli Irakin sota. Vanhempien mukaan poika kirjoitti näkemästään presidentille kirjeen. Presidentti vastasi pojan huolestuneeseen viestiin.

Vanhemmat kiittivät Facebookissa presidenttiä. Julkisesti kirjeenvaihdosta kertominen saa myös kritiikkiä.

– Lisääntyvä julkisuustempausten määrä antaa ymmärtää, että presidentinvaalit alkavat lähestyä.

– Oletteko kuulleet kirjesalaisuudesta? Vaikka asia olisi kuinka mieltäkuohuttava, kaikkea ei ole pakko julkistaa. Vaikka kuinka kaunis ja hieno asia olisi.

– Tämä on pienen Joonan aito yritys rauhan puolesta. Vetoan presidenttiin. Toivottavasti tämä Joonan vetoomus kohtaisi myös meidän muiden aikuisten sydämet. Joona ja kaikki muutkaan lapset eivät halua sotaa.

Joona itse on vanhempien mukaan innoissaan kirjeestä. Se laitetaan kehyksiin, jotta poika voi vanhempana muistella tapahtumaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat