Viipuri-kortti sai jatkoaikaa

Viipuri-kortin saama yllättävä jatkoaika ei ainakaan vielä tänään lisännyt rajaliikennettä Venäjälle. Viisumivapauden takaavalla kortilla rajan yli menijöitä kertyi muutamia kymmeniä, mikä on pieni määrä normaaliin käytäntöön verrattuna, kerrottiin Nuijamaan raja-asemalta.

Viipuri-kortin myyntiä on jatkettu toukokuun alkuun asti. Tieto tuli matkatoimistoille ja muille korttien jälleenmyyjille eilisiltana. Kortin myynti ehdittiin sitä ennen lopettaa useiksi tunneiksi. Viisumittomat Viipurin-matkat mahdollistavan kortin jatkoajan vahvisti Uniteam Oy:n puheenjohtaja Vasili Borisov. Yhtiöllä on yksinoikeus välittää Viipuri-kortteja Suomeen.

Muun muassa lappeenrantalainen matkatoimisto Saimaan-Verkko sai uudet ohjeet eilisiltana, ja korttien myyntiä jatkettiin Nuijamaan rajapalvelupisteessä. Ostoryntäystä jatkoaika ei vielä tänään aiheuttanut.

Kaakkois-Suomen rajavartiostolle uudet ohjeet tulivat Venäjän rajanviranomaisilta niin ikään eilen. Venäjän Suomen-suurlähetystö ilmoitti viime torstaina viisumittomien Viipurin-matkojen loppumisesta. Tavoitteena on kehittää Viipuri-kortit korvaava viisumikäytäntö, jota hoidettaisiin Lappeenrantaan ja rajalle avattavien konsulipisteiden kautta. Kortin jatkoaika tarvitaan ilmeisesti uuden viisumikäytännön valmisteluun.

Kymmenisen vuotta käytössä ollut Viipuri-kortti on ollut helppo ja suosittu tapa käväistä rajanaapurissa. Viipurin kaupungin taloudelle kortista kertyneet tulot ovat olleet merkittävä tekijä.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat