Mainos

Viipuri-kortti sai jatkoaikaa

Viipuri-kortin saama yllättävä jatkoaika ei ainakaan vielä tänään lisännyt rajaliikennettä Venäjälle. Viisumivapauden takaavalla kortilla rajan yli menijöitä kertyi muutamia kymmeniä, mikä on pieni määrä normaaliin käytäntöön verrattuna, kerrottiin Nuijamaan raja-asemalta.

Viipuri-kortin myyntiä on jatkettu toukokuun alkuun asti. Tieto tuli matkatoimistoille ja muille korttien jälleenmyyjille eilisiltana. Kortin myynti ehdittiin sitä ennen lopettaa useiksi tunneiksi. Viisumittomat Viipurin-matkat mahdollistavan kortin jatkoajan vahvisti Uniteam Oy:n puheenjohtaja Vasili Borisov. Yhtiöllä on yksinoikeus välittää Viipuri-kortteja Suomeen.

Muun muassa lappeenrantalainen matkatoimisto Saimaan-Verkko sai uudet ohjeet eilisiltana, ja korttien myyntiä jatkettiin Nuijamaan rajapalvelupisteessä. Ostoryntäystä jatkoaika ei vielä tänään aiheuttanut.

Kaakkois-Suomen rajavartiostolle uudet ohjeet tulivat Venäjän rajanviranomaisilta niin ikään eilen. Venäjän Suomen-suurlähetystö ilmoitti viime torstaina viisumittomien Viipurin-matkojen loppumisesta. Tavoitteena on kehittää Viipuri-kortit korvaava viisumikäytäntö, jota hoidettaisiin Lappeenrantaan ja rajalle avattavien konsulipisteiden kautta. Kortin jatkoaika tarvitaan ilmeisesti uuden viisumikäytännön valmisteluun.

Kymmenisen vuotta käytössä ollut Viipuri-kortti on ollut helppo ja suosittu tapa käväistä rajanaapurissa. Viipurin kaupungin taloudelle kortista kertyneet tulot ovat olleet merkittävä tekijä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.