Viinimessuilla tutustutaan viinintuotannon saloihin

ViiniExpo 2001 -tapahtumassa perehdytään tänä vuonna viinin tuotantoon aivan viiniköynnösten juuria myöten, sillä messujen teemaksi on valittu viinin tuotanto. Maaliskuun 8.-10. päivä Helsingin Messukeskuksessa kuullaan asiantuntijoiden esitelmiä mm. eri rypälelajikkeiden, maaperän ja tuotantotekniikan vaikutuksesta viinin lopullisen makuun. - ViiniExpo on ainoa paikka, jossa voidaan tarjota asiantuntevaa tietoa tästä teemasta. Uskoisin, että tämäkin puoli viinien maailmasta kiinnostaa, toteaa ViiniExpon isäntä ja Viini-lehden päätoimittaja Juha Berglund.

ViiniExpo 2001 on järjestyksessä yhdeksäs viinialan messutapahtuma. Kaksi ensimmäistä päivää on tarkoitettu alan ammattilaisille, mutta kolmantena messupäivänä ovet avataan kaikille viinin täysi-ikäisille ystäville. Messuille odotetaan yhteensä noin 10 000 kävijää.

Puheita ei kuunnella kuivin suin

Viinimessuilla puheet eivät ole kuivaa kuunneltavaa, sillä totuttuun tapaan ohjelma sisältää myös asiaankuuluvia maistatuksia. Lauantaina suuri yleisö voi kokeilla eri ruoka-aineiden vaikutusta viinin makuun Viini-lehden järjestämällä testiradalla, joka selvittää konkreettisesti, miksi tietyille ruoille suositellaan tiettyjä viinejä. Perinteiseen tapaan messuilla julkistetaan myös Vuoden Viinit -kilpailun voittajat, jotka valitsee Munskänkarna-viiniseura. Tänä vuonna kisassa arvioidaan 78 laatuviiniä.

Suomen ainoilla juoma-alan messuilla on tänä vuonna mukana 60 näytteilleasettajaa. Alalla tapahtuneiden yritysfuusioiden myötä messuilla on nyt ennätysmäärä uusia osanottajia. Ulkomaisia näytteilleasettajia tulee useista Euroopan tunnetuista viinimaista, kaukaisimmat saapuvat Australiasta asti. Kotimaiset viinintuottajat esittelevät osaamistaan kahdella osastolla. ViiniExpo 2001 on avoinna torstaista perjantaihin 8.-9.3. klo 11-18 vain alkoholikaupan ammattilaisille ja lauantaina 10.3.klo 11-18 yleisölle. Tapahtuma on maksullinen, ja sen alaikäraja on 18 vuotta. (Lähde: Finfood)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja