Mainos

Viinikka eroaa olympiahankkeen hallituksesta

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Antti Viinikka eroaa Helsingin talviolympiahanketta ajavan Helsinki 2006 -yhdistyksen hallituksesta. Viinikan tilalle tulee kaupunginhallituksen jäsen Tuija Brax.

Viinikka jätti eroanomuksensa Helsingin kaupunginhallitukselle maanantaina. Kaupunginhallitus käsitteli eroanomuksen ylimääräisenä asiana maanantain kokouksessaan. Braxin lisäksi Viinikan seuraajaksi esitettiin Sirkka-Liisa Vehviläistä. Käydyssä äänestyksessä Brax sai 10 ääntä ja Vehviläinen 5.

Viinikka perustelee eroaan esillä olleella arvostelulla siitä, että lähinnä virka- ja asiantuntijaperustein valittu hallitus ei riittävästi tyydytä tasa-arvotarpeita. Viinikan mukaan erityisesti opetusministeriö on patistanut valitsemaan yhdistyksen hallitukseen lisää naisia.

Kun Braxin valinta on virallisesti sinetöity Helsinki 2006 -yhdistyksessä, sen 11-henkisessä hallituksessa on kolme naista. Helsingin toinen naispuolinen edustaja on kaupunginjohtaja Eva-Riitta Siitonen. Lahti taas on jo aiemmin vaihtanut yhden edustajistaan ja nimittänyt hallitukseen kansanedustaja Ulla Juurelan.

- Nyt yhdistyksen hallituksessa on ainakin enemmän naisia kuin alun perin oli. Toivon, että Suomen naiset nyt entistä paremmin tuntevat tämän hankkeen omakseen, sanoo Viinikka. Kaupunginhallitus päätti esittää, että Viinikka jatkaisi Helsinki 2006 -yhdistyksen hallituksessa pysyvänä asiantuntijajäsenenä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.