Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Viiniekspertti ja huippukokki suunnittelivat viinin suomalaiseen makuun

Sami Garam.
Sami Garam.
Julkaistu 03.07.2012 13:30

Huipukokki ja kirjailija Sami Garam ja viiniasiantuntija Master of Wine Tuomas Meriluoto ovat suunnitelleet viinin suomalaisille. Kahden litran hanapakkaukseen pakattu Garam Monastrell luomuviini lanseerataan Alkon tilausvalikoimassa heinäkuussa.

Winestaten tiedotteessa kerrotaan, että uutuusviinin perusidean ja sen perusraaka-aineet on suunnitellut Tuomas Meriluoto, ja juoma valmistetaan Yeclan viinialueella Espanjassa. Rypälelaji on nimeltään monstrell.

– Päätettyämme ryhtyä tähän hankkeeseen, oli selvää, että teemme luomuviinin joka toteuttaa vahvasti niitä raaka-aineiden laatuun ja ympäristön kunnioitukseen liittyviä arvoja jotka ovat minulle ja Samille yhteisiä. Lisäksi halusimme tehdä eurooppalaisen punaviinin, joka olisi tyyliltään täyteläinen, suunmukainen ja yksilöllinen, Meriluoto kertoo.

Lopullinen viini valittiin paikan päällä

Sami Garam ja Meriluoto kävivät valitsemassa ja sekoittamassa lopullisen viinin paikan päällä yhdessä. Miesten mielestä oli erittäin mielenkiintoista päästä henkilökohtaisesti seuraamaan viinin tuotantoprosessia.

– Lopullisen tyylin ja maun vivahteet valitsimme itse yhdessä maistamalla kymmeniä eri tarhojen erityylisiä viinejä, joista sekoitimme lopullisen viinin. Halusimme punaviinin, jossa on riittävästi potkua erilaisten liharuokien ja juustojen kanssa nautittavaksi, mutta samalla tietynlaista helppoutta, jotta viiniämme voi nauttia myös sellaisenaan, Garam kertoo.

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • 18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."