Viiniekspertti ja huippukokki suunnittelivat viinin suomalaiseen makuun

Huipukokki ja kirjailija Sami Garam ja viiniasiantuntija Master of Wine Tuomas Meriluoto ovat suunnitelleet viinin suomalaisille. Kahden litran hanapakkaukseen pakattu Garam Monastrell luomuviini lanseerataan Alkon tilausvalikoimassa heinäkuussa.

Winestaten tiedotteessa kerrotaan, että uutuusviinin perusidean ja sen perusraaka-aineet on suunnitellut Tuomas Meriluoto, ja juoma valmistetaan Yeclan viinialueella Espanjassa. Rypälelaji on nimeltään monstrell.

– Päätettyämme ryhtyä tähän hankkeeseen, oli selvää, että teemme luomuviinin joka toteuttaa vahvasti niitä raaka-aineiden laatuun ja ympäristön kunnioitukseen liittyviä arvoja jotka ovat minulle ja Samille yhteisiä. Lisäksi halusimme tehdä eurooppalaisen punaviinin, joka olisi tyyliltään täyteläinen, suunmukainen ja yksilöllinen, Meriluoto kertoo.

Lopullinen viini valittiin paikan päällä

Sami Garam ja Meriluoto kävivät valitsemassa ja sekoittamassa lopullisen viinin paikan päällä yhdessä. Miesten mielestä oli erittäin mielenkiintoista päästä henkilökohtaisesti seuraamaan viinin tuotantoprosessia.

– Lopullisen tyylin ja maun vivahteet valitsimme itse yhdessä maistamalla kymmeniä eri tarhojen erityylisiä viinejä, joista sekoitimme lopullisen viinin. Halusimme punaviinin, jossa on riittävästi potkua erilaisten liharuokien ja juustojen kanssa nautittavaksi, mutta samalla tietynlaista helppoutta, jotta viiniämme voi nauttia myös sellaisenaan, Garam kertoo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja