Mainos

Viinakärryt entistä harvinaisempi näky – nyt tuodaan autolla

MTV Uutiset seurasi tänään Helsingissä, kun noin 200 autoa teki lähtöä Viroon. Suurin osa autoista oli rekisteröity Viroon. Suomalaiskilvissä olleiden autojen matkustajista kukaan ei kertonut olevansa alkoholinhakumatkalla.

Kaupan liiton teettämän tutkimuksen mukaan 81 prosenttia Virossa kävijöistä tuo tuliaisina alkoholia.

Alkoholin tuojien osuus kaikista Viron-matkailijoista on jo vuosia ollut vakaa. Muutoksia on tapahtunut tavoissa, joilla lasti kuljetetaan kotiin. Muutamassa vuodessa oman auton käyttäminen alkoholin kuljetuksessa on kaksinkertaistanut suosionsa.

Selkä vääränä ei enää kanneta

Samassa ajassa matkanjärjestäjän tarjoamien kuljetuspalvelujen käyttö ja itse kantaminen ovat vähentyneet.
– Virosta tuodaan perinteisesti elintarvikkeita, tupakkaa, makeisia ja kosmetiikkaa, mutta ennen kaikkea alkoholia. Ja nimenomaan alkoholituonti omalla autolla on kasvanut, sanoo pääekonomisti Jaana Kurjenoja Kaupan liitosta.

Yksi lähtijöistä on rouva Rajahalme.
– Menen omalla autolla koska haluan kierrellä puutarhoja ja muita kohteita, joihin on vaikea päästä julkisilla kulkuneuvoilla, kertoo Sirkka-Liisa Rajahalme

– Olemme menossa lomalle Saarenmaalle ja tietysti teemme ostoksia sen mukaan, mitä matkalla tarvitsemme, kertoo Mervi Riikonen.
– Olemme matkalla vapun viettoon Saarenmaalle, eikä meillä ole mitään ostossuunnitelmia, mutta ainahan sitä jotakin tulee ostettua. Jotakin nesteitä ja vaatetavaraa, arvelee Arto Rahikainen.

Moni nousi autoineen laivaan ajaakseen Viron kautta pidemmälle etelään, ja kertoi ostavansa matkan varrelta päivittäistavaraa tarpeen mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja