Viimeiset ehdokashakemukset EU-vaaleihin on jätettävä tänään – mitä tekee Timo Soini?

EU-parlamentilla kauden viimeiset istunnot 2:02
Video: EU-parlamentti pitää tänään istuntokautensa viimeisen istunnon.

Europarlamenttivaalien ehdokashakemukset on jätettävä tänään Helsingin vaalipiirilautakunnalle kello 16:een mennessä. Ehdokasasettelu vahvistetaan viikkoa myöhemmin torstaina.

Eduskuntavaaleissa toiseksi suosituimmaksi puolueeksi noussut perussuomalaiset julkistaa eurovaaliohjelmansa ja ehdokaslistansa tiedotustilaisuudessa ennen puoltapäivää.

Puolueen yli 8 000 äänellä Keski-Suomessa uudelle kaudelle valittu kansanedustaja Teuvo Hakkarainen kertoi keskiviikkona asettuvansa ehdolle myös eurovaaleissa.

Eurovaaliehdokkuudestaan kertoi myös vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen, joka oli eduskuntavaaleissa Oulun vaalipiirin äänikuningatar yli 11 000 äänellä.

Spekulaatioita nostattaa vielä muun muassa sinisten Timo Soini, joka ei ole ilmoittanut, lähteekö vaaleissa ehdolle.

Brexit herättää epävarmuutta

Eurovaalien ennakkoäänestys järjestetään kotimaassa keskiviikosta tiistaihin 15.–21. toukokuuta. Ulkomailla ennakkoäänestys loppuu jo lauantaina 18. toukokuuta.

Eurovaalit järjestetään EU:n eri jäsenmaissa 23.–26. toukokuuta. Suomessa vaalipäivä on sunnuntaina 26. toukokuuta.

Vaalien kynnyksellä suurin avoin kysymys on se, osallistuuko niihin myös EU:sta eroon pyrkivä Britannia. Brexitin lykkääntymisen vuoksi maa on aloittanut jälkijunassa valmistautumisen vaalien pitämiseen, mutta hallitus pyrkii vielä välttämään ne.

Lue myös:

    Uusimmat