Viime vuodet olleet mittaushistorian kuumimmat – pohjoismaat tiivistävät yhteistyötään ilmastotoimien vauhdittamiseksi

1:45

Neljä edellistä vuotta ovat olleet mittaushistorian kuumimmat, ilmenee yhdysvaltalaisen tutkimusryhmän Berkeley Earthin julkaisemista tuoreista tiedoista. Vuosi 2018 oli mittaushistorian neljänneksi lämpimin.

Viime vuonna lämpötila oli noin 1,6 celsiusastetta lämpimämpi kuin keskimäärin 1800-luvun puolivälin ja vuoden 1900 välillä.

Raportin mukaan vuosi 2016 oli mittaushistorian kuumin. Vuoden 2018 pieni lasku heijastelee raportin mukaan todennäköisesti lyhytaikaista luonnollista vaihtelua, mutta kokonaisuudessaan maapallon lämpenemistrendi pysyy johdonmukaisena.

Euroopan unionin Copernicus Climate Change Servicen tammikuun alussa julkaisemien tietojen mukaan vuodet 2015–2018 olivat historian kuumimmat. 

Pohjoismaiset ministerit koolle Helsinkiin

Pohjoismaiden pääministerit ja ilmastoasioista vastaavat ministerit kokoontuvat tänään Helsinkiin vauhdittamaan pohjoismaista yhteistyötä ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Tapaamisen ovat kutsuneet koolle pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sekä asunto-, energia ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.). Tavoitteena on kartoittaa konkreettisia toimia kohti Pohjoismaiden hiilineutraaliutta.

Pääministeri Sipilällä on kokouksen yhteydessä kahdenvälinen tapaaminen sekä Norjan että Islannin pääministerien kanssa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja