Viime päivien käristyshelteet ovat vasta alkua: "Voi olla, että joillain paikkakunnilla puhutaan jopa ennätyksellisen pitkästä putkesta"

4:02
Katso videolta, missä päin Suomea on lupa odottaa hellettä juhannuksena!

Meteorologi Markus Mäntykannas povaa tuoreimmassa juhannusennusteessa lähes koko maahan hellelukemien kolkuttelua. Lämpö tuo mukanaan paikallisia ukkos- ja sadekuuroja.

Lämpötilat voivat torstaina nousta etelä- ja keski-Suomessa yli 25 asteen ja lapissakin noin 20 asteeseen. Maan itäosissa voi olla vieläkin kuumempaa, mutta samalla se on myös kuuroherkin alue.

Tukalimmat helteet kuitenkin väistyvät keskiviikon jälkeen.  

– Ukkoskuurojen painopiste on torstaina etelässä ja idässä. Aurinkoisilla alueilla voi olla helteisen lämmintä. Lappeenranta on kuumin seutu lähipäivinä, meteorologi Markus Mäntykannas kertoo.

Sää jatkuu lämpimänä juhannusviikonloppunakin ympäri maata. Etelässä voidaan perjantaina päästä lähelle 30 astetta ja hellettä sopii odottaa Lapin pohjoisosia lukuun ottamatta koko Suomessa.

– Juhannuspäivä näyttää aaton toisinnolta, eli sade- ja ukkoskuuroja voi tulla paikoin etelä- ja keski-Suomessa. Ilma pysyy hyvin lämpimänä, eli helteille mennään jos aurinko paistaa, Mäntykannas lupaa.

Etelässä edessä pitkä helleputki?

Viikonvaihteessa sää voi viilentyä tilapäisesti, mutta Mäntykannas uskoo ensi viikonkin olevan paikoin vielä hyvin helteinen.

– Nyt näyttää siltä, että tästä on tulossa hyvin pitkä helteinen jakso eteläisempään Suomeen. Voi olla, että Uudellamaalla tai kaakkois-Suomessa on tulossa jopa poikkeuksellisen pitkä hellejakso vuoden aikaan nähden.

Jopa ennätykset ovat vaarassa rikkoutua.

– Saattaa olla, että voidaan puhua ennätyksellisen pitkästä helleputkesta kesäkuussa joillakin paikkakunnilla, Mäntykannas päättää.

Katso koko helteinen ennuste artikkelin videolta!

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja