Viidelle nuorelle vaaditaan vankeutta väkivaltaisesta ryöstöstä Raisiossa – syyttäjän mukaan uhria lyötiin metalliputkella

Syytetyistä neljä on alaikäisiä. Poliisin mukaan uhri valittiin satunnaisesti.

Syyttäjä vaatii viidelle nuorelle vähintään 2,5 vuoden ehdottomia vankeusrangaistuksia törkeästä ryöstöstä Raisiossa helmikuun alussa.

Jutussa luettiin tänään syytteet Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Poliisi on aiemmin kertonut, että rikoksesta epäiltynä on viisi 15–18-vuotiasta poikaa, joista vain yksi oli tekoaikaan täysi-ikäinen.

Syyttäjän mukaan nuoret olivat väkivaltaa käyttäen vieneet omaisuutta uhriksi joutuneelta mieheltä.

Haastehakemuksessa sanotaan, että viisikko lähti seuraamaan kävellen liikkeellä ollutta uhria Raision keskustasta Nesteentien viereistä kevyen liikenteen väylää pitkin Raision kirjaston suuntaan. Nuorista yksi oli syyttäjän mukaan varustautunut suojaliivillä ja toinen metalliputkella.

Ennen Nesteentien alittavaa alikulkutunnelia yksi nuorista hyppäsi uhrin selkään ja kaatoi tämän maahan, syytteessä sanotaan.

Nuoret käskivät miestä antamaan heille kaikki tavaransa, mukaan lukien rannekellon. Mies antoi kellon ja yritti nousta maasta, jolloin yksi nuorista löi häntä metalliputkella päähän, syyttäjä kuvailee.

Syyttäjän mukaan väkivalta jatkui vielä tämän jälkeen. Uhria muun muassa lyötiin metalliputkella ja nyrkillä sekä potkittiin. Uhrilta vietiin puhelin, ja häntä vaadittiin avaamaan puhelimen lukitus.

Sen jälkeen nuoret pakenivat yhdessä juosten paikalta anastettu omaisuus hallussaan, syytteessä kerrotaan.

Syyttäjän mukaan yksi nuorista myöntää lyönnit metalliputkella

Haastehakemuksen mukaan yksi nuorista on myöntänyt "jutskailleensa jotain sen uhrin kanssa ja päättäneensä hakata sen siihen". Sama nuori myöntää myös "lyöneensä sitä tyyppiä metalliputkella ehkä kolme kertaa päähän".

Toinen syytetyistä puolestaan on myöntänyt "olleensa ryöstöhetkellä paikalla ja mukana vähän siinä kattomassa" sekä "lyöneensä nyrkillä leukaan", syytteessä sanotaan.

Poliisin mukaan tapauksen niin sanotut päätekijät ja teon alulle panijat tulivat pääkaupunkiseudulta.

– Huolestuttava piirre teossa on julman väkivallan lisäksi erityisesti epäiltyjen nuori ikä sekä teon suunnitelmallisuus. Uhriksi joutunut mies valittiin satunnaisesti, sanoi rikoskomisario Tommi Kosunen tiedotteessa helmikuussa.

Käräjäoikeuden tuomio asiassa annetaan myöhemmin.

"Toi on tehty puhtaasti ihmisen vahingoittamiseen"– tällaisia teräaseita poliisi on takavarikoinut nuorisolta 5:03
"Toi on tehty puhtaasti ihmisen vahingoittamiseen" – tällaisia teräaseita poliisi on takavarikoinut nuorisolta.

Lue myös:

    Uusimmat